Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Na svatomartinské hostině nesmí chybět kaldoun. Jak polévku připravit?

Součástí slavnostně prostřeného stolu během oslav svatého Martina je nejenom husa, ale také kaldoun. Polévka, která dostala název podle drůbežích drobů, je časově dost náročná. Pokud si ale chcete připravit tradiční sváteční tabuli, kaldoun nesmíte vynechat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

7. 11. 2018 17:28

Ten kaldoun je zase nějaký nový výmysl.

0 0
možnosti
MP

8. 11. 2018 9:50

„Kaldoun se říkalo drůbežím drobům v dobách proslulé české kuchařky M. D. Rettigové. Hustá zadělávaná polévka patřila k sváteční tabuli...“

„Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z drůbků.“

I ve jeden „nový výmysle“ :-D

0 0
možnosti