Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zapomeňte na kebab z čerstvého masa. Vozí se zmražený z Německa

Obliba kebabu v Česku roste závratnou rychlostí a s ní i počet rychlých občerstvení, kde se kebab na různé způsoby upravuje. Jak se maso, které se griluje napíchnuté na jehlu, připravuje? Ve většině případů se tak neděje přímo v provozovnách, ty si totiž maso nechávají vozit jako polotovar, převážně z Německa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Dvořáček

15. 11. 2013 21:55
Jak něco "vylítne", Čína, Pizza, Kebab,

každý chce být "in" a i když to není jeho parketa, tak přece nezůstane pozadu. Doma si pak spraví chuť vepřovou, řízkem či svíčkovou.

0 0
možnosti

15. 11. 2013 16:56
?

...svět se pomátl... lidé zbaští cokoliv, to je dobře, alespoň se na nich dá pěkně napakovat... :-D

0 0
možnosti

J. Novák 890

13. 11. 2013 21:09
Raději čerstvý gyros,

než nakutrovanou a mraženou hmotu, která se používá na kebab. Výborný gyros dělají v Brně na Masarykové. Domácí tzatziki , rajče, červená cibulka. Super.

0 0
možnosti

14. 11. 2013 0:05
Re: Raději čerstvý gyros,

Gyros, kebap a shawerma jsou jedním a tím samým jídlem.

0 0
možnosti

V. Getz

13. 11. 2013 20:55
takže čerstvý kebab jen u tengů

Ti ho mají taky.

0 0
možnosti

14. 11. 2013 17:48
Re: takže čerstvý kebab jen u tengů

No jo, ale co když ještě před týdnem štěkal? :-)

0 0
možnosti

13. 11. 2013 18:49
Čerstvý "kebab" !

Vozí-li se kebab připravený a MRAŽENÝ(!) z Německa není celkem podstatné, pokud je připravováno hygienicky a ne v nějaké vjetnamské garáži. Mne by spíše zajímalo, jak se zdejší(!) hygienici vyrovnávají s multiplikací všelijakých mikroorganismů uvnitř této pochoutky. No ano, teoreticky se ty na povrchu, které vám právě servírují upekly. Ale kolik dní a kolik opětných ohřevů to vezme, než se dostanete až na špíz ? Chudák ten poslední asi dostane dávku převážně doufejme chcíplých mikrobů, přitom bramboračka v restauraci nesmí být starší, než x-Eurohodin.

0 0
možnosti

13. 11. 2013 18:59
Re: Čerstvý

To nechapu.Jakých ohřevu než se dostane na špíz?Privezou to mražený a dá se to do mrazáku .Jak to myslíte?

0 0
možnosti

13. 11. 2013 10:06
všechny nové nápady, ale i restaurace

je nejlepší navštěvovat než se zajedou na trhu. Pak se z nich stane hnusná šlichta (=komerční kebab) a obyčejné hospody (=nově otevřené). je to tak půl roku, a jděte jinam.

0 0
možnosti

14. 11. 2013 0:07
Re: všechny nové nápady, ale i restaurace

Jo jo. Krásně je to vidět u rákosníků. V nové restauraci vždy perfektní jídlo, po půl roce už plné nesmyslů, které ani v Číně nerostou, ale zaberou dost místa na talíři.

0 0
možnosti