Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Máslové guacamole. Dejte si zelenou salsu z avokáda, radí Paulus

Zelenkavá salsa z avokáda, rajčat a bylinek je typickou představitelkou mexické kuchyně. Chili papričky, cibule a čerstvý koriandr jí dodávají šmrnc a správnou míru břitkosti, avokádo zas jemnou máslovou konzistenci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5. 5. 2014 21:23
Salsa není totéž co mole

To by takový specialista na mexickou kuchyni, jakého ze sebe pan paulus dělá, vědět měl.

0 0
možnosti

5. 5. 2014 8:45
Chili paprička v žádném případě!

Ta jemnou chuť avokáda naprosto přebije. "Picantes", směs pálivých paprik jalapeňo nebo habanero (nikoliv chili) s jemně nasekanou cibulkou, jsou na stole vždy místo pepřenky a kdo chce, může si je do čehokoliv včetně guacamole přimíchat.

Mexická kuchyně totiž zdaleka není tak pálivá, jak si pan Paulus myslí. Ostrými paprikami se většina jídel dochucuje až individuálně na stole.

Pan Paulus naopak zapomněl trochu utřeného česneku, bez kterého se guacamole neobejde.

0 0
možnosti