Diskuze
Pivo, kořalka, salámy, málo ryb a zeleniny. Největší hříchy českých lednic
Děkujeme za pochopení.
Mléčné výrobky pánovi nevoní?
Inu, to je tím, že čte příliš mnoho asijských moudrostí. Asiaté nemají enzymy na trávení mléka a mléčných výrobků. Pan výživový poradce s utajenou kvalifikací asi neví, že v českých zemích byla odjakživa koza půl živobytí a kráva celé. Kde měli krávu, neznali hlad. Zato z kvašené soji našinec dostane zaručeně diaré.
Každý kdo
má do zadečku dírku by rád komandoval, ale sám nepřizná co sám pojídá a hlavně neví po čem ztloustne. Vezměte si třeba Rajko Dolečka, jaký to byl jůra, když doporučoval co jíst a co ne. A podívejte se na něho dnes, reklama na nezdravé jídlo. Ať si každý baští co mu chutná. A ať nám do naší svačinky nikdo nekecá.
neni hřích to mít v lednici,
proč není Česká, je z Maroka a vadná, salámy,jsou mouka kůže a jiný sajrajt,kořalka otrávená,pivo nekvalitní a drahé. a ryby? nehorázně drahé.HŘÍCHY POLITIKY A DEMOKRACIE.
Re: neni hřích to mít v lednici,
Dežo, když je to tu vše tak špatné, tak je nejvyšší čas zvednout kotvy a vrátit se do Indie.
Co je to za troubu
Do lednice preci nebudu davat olej a sardinky v konserve, co je to za blby napad? Davam tam to, co se kazi,mleko, maso uzeniny, hotova jidla a napoje, co se piji studene, proto tu lednici mam.
D. Stirský
Někdy mám pocit, že už vlastně žijeme tak
trochu v komunismu. Pro lidi není díky automatizaci práce, resp. byla by. Ale protože se nám nechce - teď to řeknu vulgárně - utírat zadky seniorům v domovech důchodců a v LDN-kách, tak radíme. I máme výživové, důchodové a daňové poradce, finanční poradce, právní poradce, módní poradce, výchovné poradce, poradce jak radit... Pamatuji se na povodně v 2. půli 90. let: noviny byly plné inzerátů. Na jeden ve znění "pomohu s vyklízením bahna" bylo 6 inzerátů typu "poradím, jak se zbavit vlhkosti", "poradím, jak vyklidit sklep" atd. Ten pán patří do stejného abtajlungu, jako mudrlanti děsící se ponožek v sandálech a pánských kraťasů, kteří vám však klidně řeknou "mějte hezký den", pak, neb je to in, vyvěsí tibetskou vlajku a budou vám tvrdit, že tofu je nerozeznatelné od masa. Můj bývalý belgický šéf držíval řeč na téma nezdravá česká kuchyně, ovšem k proplacení nosil účty z restaurací (jednání s klienty), kde bylo kachna, knedlík, zelí, svíčková na smetaně, brynzové halušky se slaninou aj.
Výživový poradce je kohkoht
a ten kdo sem tohle prsknul je druhej khokhot. Zase reklama na zbytečnej šolích, kterým si nemakačenková vydyndávaj na živobytí. A měl by si říkat food kouč, aby byl víc kool.
Přece rybu kupuju čerstvou a dělám jí co nejdřív, na co jí sušit v lednici? To samý s bílým masem, buď v mrazáku, nebo venku aby rozmrzlo, ale dělat co nejdřív.
Podobnej inteligent zkoumal co jedí Amish a zjistili, že jsou všichni hubení a při tom jedí těžká, selská jídla. No ono když na pole jdete pěšky a celý den dřete jak na panským a večer zase pěšky domů a doma žádná elektřina a všechnno růčo strko tak holt tu energii odněkud brát musíte.
J. Holič
Re: Výživový poradce je kohkoht
Také mi ten člověk připadá divný. Tvrdí, že vhodnější je normální máslo, přitom margarín je zdravější (obsahem transmastných kyselin) - záleží samozřejmě na konkrétním výrobku.
J. Novák 768
.
Nevím proč bych si kazil čerstvé ovoce a zeleninu tím, že to budu rvát do lednice... :-/
Taky máte pocit
že na Lidovkách už není co číst? Příchodem Babiše a odchodem redaktorů se z Lidovek stal nudný plátek, přes který akorát chodím kouknout na Psa.
M.Halasek
Re: Taky máte pocit
Naprosto témeř souhlasím, je tu co číst , ale zvyšuje se počet článků , které do Lidovek vůbec nepatří, viz tento. To, že češi jedí nezdravě , je u nás již od dob revoluce probíráno, na druhou stranu , který národ jí zdravě? Z těch vyspelejších a nám mentálně blízkých, žádný. Američané jsou reklamou jak se jídlem zabít, francouzi a italové i když jedí hodně ryb a zeleniny to zase "zabijou" tunou bílého pečiva , den co den, já jsem kromě 17 let v Kanadě-kde se jí stejně jako v USA , žil skoro 3 roky v Německu v Baden-Wuertenberg a tam se jí asi podle těch všech dosud oblíbeným metod asi nejlépe. Sám se řídím radami zesnulého faráře Ferdy ze Sušice, který říkal a uvádí to i ve knížce, že člověk by měl jíst prakticky jako koza, hlavě se vyvarovat oblíbených jídel.