Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Remoska odolává konkurenci. Nejvíce ji cení chalupáři

Tradiční český výrobek remoska se podle obchodníků prodává stále dobře, na trhu ale musí čelit rostoucí konkurenci podobných produktů. Častěji lze v obchodech narazit například na "teflosku" od Tefalu, letos se také vrátí na pulty obchodů pečící hrnec značky Eta "pečenka".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

28. 7. 2014 1:30
Remoska, ktera v Anglii stoji 150 liber, asi 230 doll.

je sice bajecna vec, ale nevyhoda, krome udesne ceny je ta, ze nema regulaci. V USA na Amozonu dostanete pseudo-Remosku za 98 doll, cinskou, ''Czech cooker'', ktera ma regulaci a dovnitr trci teplomer. A muzete si nastavit co chcete. Nevyhoda: je k ni jen jedna misa, hluboka. Tomu ovsem predrazena ceska Remoska nemuze konkurovat, a tem malym elektrickym troubam na stole, toster-oven, za 30-40 doll uz vubec ne.. Zrejme vyrobci Remosky plati delnikum kralovske platy, ci se tam remosky vyrabeji rucne, misy se vyklepavaji kladivem na kopyte, drzadlo se piluje rucne z kusu bakelitu.

0 0
možnosti
JK

27. 7. 2014 11:28
Remosku používanie len na pečenie kuracích stehien

Moc toho uvariť neviem - okrem špagiet len kuracie stehná v Remoske :-)

Recept je jednoduchý. Nechcem robiť nikomu reklamu, ale metódou pokusov a omylov som dospel k najvhodnejším dodávateľom a dĺžke varenia/pečenia. Používam remosku s menším priemerom.

600-800 gramov soli z Lidla (tá sa ukázala ako najlepšia, po upečení sa z Remosky najľahšie odstraňuje), 600 g chladených kuracích stehien z Lidla (2 stehná). Soľ rovnomerne nasypať do remosky, stehná namastiť slnečnicovým olejom a posypať korením na grilované kurence a položiť na soľ v remoske. Od okamihu zapnutia remosky piecť presne 1 hodinu a 27 minút. Celý čas pečenia remosku neotvárať.

Ryža je tiež jednoduchá - jeden sáčok ryže vo varných sáčkoch z Vitany (červená krabica) vložiť do litrového hrnca, v ktorom je voda ochutená Podravkou (tak aby bola dostatočne slaná). Pred vložením do hrnca sáčok opláchnuť (potom voda v hrnci tak neprská) a variť 22 minút (hoci návod hovorí 17 minút).

Vyjdú z toho 2 porcie.

0 0
možnosti

27. 7. 2014 17:31
Re: Remosku používanie len na pečenie kuracích stehien

Nespletl jste se? 600 - 800 g SOLI?

0 0
možnosti