Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Veganská večeře. Přinášíme tři rychlé recepty

Veganství zažívá boom. Žádný div, veganská kuchyně je zdravá a chutná. Pokud je ale člověk nováčkem a chtěl by svůj životní styl změnit, často neví, co vařit a z čeho. Zkuste si připravit jeden ze tří jednoduchých veganských receptů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. 8. 2014 6:29
Rychlé recepty?

Vždyť je s tím práce jak na kostele.

0 0
možnosti

31. 7. 2014 1:43
Tohle je sice pomalejší, ale stojí za to

Něco mezi sekanou a francouzskou terrine. Smíchám několik druhů mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží, atd.). Vymáčknu k tomu ještě chorizo nebo jinou kořeněnou klobásu (potom už nesolím, v klobáse je soli dost). Někdy taky nasekám drůbeží nebo vepřová játra, ale ta nemusí být, a když ano, tak ne moc, tak desetinu celkové váhy masa. Do toho přidám na kilo masa jedno vajíčko a dvě lžíce té nejhustší smetany, kterou najdu (klidně i jersey cream) a stopečku dobré brandy. Na provonění tymián, jalovec, a další bylinky podle gusta. Všechno důkladně promíchat a dát odpočinout do lednice.

Mezitím vyložím pekáč (nejlíp pyrex nebo keramika) bobkovým listem a proužky slaniny. Směs na to pěkně uhňácám, přikryju dalšími proužky slaniny, lehce přikryju alobalem, aby to trochu luftovalo, a pomalu peču na 325-350 F (150-175 C). Nakonec na chvíli odkryju. Je hotovo, když je šťáva uprostřed čirá, bez krve.

0 0
možnosti

30. 7. 2014 23:45
Děkuji za editaci

Ráda bych poděkovala redakci za úpravu příspěvku - zvláště za odstranění slova fanatici v souvislosti s ochránci zvířat. Opravdu si nemyslím, že jsou lidé snažící se o soucitnější přístup ke zvířatům nějakým způsobem zfanatizovaní nebo přecitlivělí - jenom mají více informací o tom, jak vypadá živočišná výroba, o kognitivní a emocionální výbavě hosp. zvířat a o možnostech alternativy. Těším se na další podobné články :)

0 0
možnosti

31. 7. 2014 5:27
Re: Děkuji za editaci

No vidíte, a já myslela, že zrovna vy na takové masové akce nejste.

0 0
možnosti

J. Růžička 250

29. 7. 2014 12:55
Veganskou večeři rád ochutnám,

ale až po jídle, prosím.

0 0
možnosti

L. Sedláčková

29. 7. 2014 11:09
pěkně vypečený recept

"Zakončíme vrstvou lilku, posypeme nastrouhaným sýrem a v horkém troubě necháme musaku 45 minut péct."

No se sýrem je to opravdu "pěkně vypečený" veganský recept. Zajímavé, že mezi ingrediencemi sýr uvedený nebyl...

0 0
možnosti