Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

'Turecká káva není zdravá. Je pro organismus těžká'

Příprava kávy v Česku má svá specifika. Nejčastěji zmiňovaným prohřeškem je příprava turecké kávy, přidávání studeného mléka a pití staré kávy. V rozhovoru pro server Lidovky.cz na nejčastější omyly v přípravě kávy upozorňuje tréninková manažerka sítě kaváren Eva Jeřábková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Middler

26. 11. 2014 12:12
Arabika NENÍ vyšlechtěná robusta!!!

Ale co také čekat od "šéfbaristky" a trenérky Kostra kafé... :/

0 0
možnosti

26. 11. 2014 9:10
Zase reklamní článek, propagující dražší

a ne tak dobrou variantu. Nedám se "odborníky " zblbnout a rád si dám zalévanýho turka z robusty bez mlíka, jen oslazeného.

0 0
možnosti

M. Middler

26. 11. 2014 12:16
Re: Zase reklamní článek, propagující dražší

Tak pokud Vám turek z robusty chutná, nikdo Vám ho nebere - já bych si ho tedy alespoň po 3-4 minutách přelil přes sítko, podobně to dělám s arabicou - takový punkový french press :D

0 0
možnosti

24. 11. 2014 13:06
Módní hlídka na baru?

Tak jak je to? ... "do nápoje uvolňují jen chuťové a aromatické složky. Později se ale uvolňují rezidua z pražení a další kofein." Buďto se uvolňují " jen chuťové a aromatické složky" nebo rovnou i s kofeinem!

Mimochodem přílišný častý příjem kofeinu narušuje rovnováhu v mozku stimulováním  adenosinových receptorů. Při častém dráždění se mozek brání jejich snižováním.

http://drkofein.cz/

0 0
možnosti

24. 11. 2014 6:30
Káva a těžká?

Tož to jí nesmíte dělat v olověném kávovaru...

0 0
možnosti

19. 11. 2014 23:50
Každy je tu odborník,

jak vidno :-)

0 0
možnosti

20. 11. 2014 19:24
Re: Každy je tu odborník,

Hrubě mletá Jihlavanka zalitá v hořčičáku vařící vodou z kanvice a zjemněná odtučnělým mlíkem z tetrapaku :) a dvě kopcovité lžičky kryštálu, na lžičke zaschlý logr ve výšce hladinky :)

0 0
možnosti

19. 11. 2014 22:19
Opravdu

jsem si dal v Bodrumu pravou tureckou kávu a mohu čestně prohlásit, že jsem nikdy lepší nepil, pietně vzpomínám

0 0
možnosti

19. 11. 2014 20:42
Ponekud pindy.

Mam si davat polotucne a ohrate mleko do kafe?  Ale nejlepsi je smetana, ne?  Pravda, z vlazneho mleka se lepe uvolnuji chute a to plati i pro konak a ostatni destilaty, jenze to mleko nezustane zcela urcite studene, kdyz jej dam do horkeho kafe, nebo snad ano, pane sef-baristo ?  Lidovky, proc nam tak casto servirujete tak pitome clanky o nicem.

0 0
možnosti

19. 11. 2014 13:34
Zajímalo by mě,

jestli paní šéfbaristka tou tureckou kávou myslí klasický "český zalejvák", nebo skutečného turka, vařeného v džezvě (o tom si dovolím upřímně pochybovat)

0 0
možnosti

19. 11. 2014 13:14
Pro zdravého je vše zdravé.

Babička kouřila do 78 let a do smrti pila turka. Zemřela když jí bylo devadesát.

0 0
možnosti

19. 11. 2014 17:20
Nedá mi to:

„Jednou někdo říkal tetě Kateřině, že je pozoruhodné, že strýc František zemřel poměrně mlád, třebaže nepil, a že jeho ujec pil svých třicet plzní denně a dosáhl skoro šedesáti let.

Teta Kateřina řekla, že to naprosto nic nedokazuje, protože je možné a dokonce pravděpodobné, že kdyby si byl strýc František vzal příklad ze svého ujce, byl by zemřel ještě dříve.

Zastánce alkoholu se tety zeptal, jestli to míní tak, že kdyby byl strýc František pil třicet plzní denně, byl by zemřel jako dvouleté pachole, a teta se urazila.“

(Zdeněk Jirotka: Saturnin, kapitola V.)

0 0
možnosti

Jiri Janecek

19. 11. 2014 9:42
No,...

Pindy sefbaristy si rad prectu jindy...

K uvodni vete: "Kazdy Cech vypije alespon salek kavy denne."

...co to je proboha za kravinu? To nemuze clanek precist a opravit nekdo normalni? Je opravdu nutne vyprodukovat 78 clanku denne, z nichz 42 stoji za ho*no uz po formalni strance? Nestacilo by treba 26?

0 0
možnosti

Jiri Janecek

19. 11. 2014 10:15
Precteno, ...

...a jak jsem cekal... Jako kdyz Radek John mluvi o vine. Kvetnata slova s prazdnou chuti a pomalym doznivanim...

Podle wikipedie jsou k. arabsky a k. statny (robusta) dva druhy, jeden puvodem z Etiopie, druhy z Konga. Tak nevim jestli mluvit o slechteni je namiste....

Co nechapu, je ta zminka o tuku v mlece - jakoze v plnotucnem je ho uz moc? Nebo pani povazuje odstedene mleko za mleko a je ochotna to nekomu cpat do kafe? Ja pouzivam smetanu... 30-tiamperovou...

0 0
možnosti