Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

’Češi se snaží jíst zdravě, pak ale podlehnou kuřecím kůžím’

Jak je na tom česká gastronomie a kde jsou její slabá místa? Problémem je hlavně nezájem učňů, kteří se často učí vařit jen pomocí dochucovadel, neznalost hostů a nezájem o suroviny a pak také trendy, kterými se Češi nechají ovlivnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O. Horák

9. 2. 2015 20:21
do zblbnutí omílané kůže

Jak již předřečník zmínil, tak na bůčku je vypečená kůže lahůdkou, stejně je lahůdkou kůže na grilovaném či pečeném kuřeti. A nevtloukají nám odborníci do hlavy, že tuk je nositelem chuti? No a v kůžičce je přeci tuk i chuť,

Na jednu stranu maso na stejk musí být správně prorostlé, na druhou byste asi i svlékali pečené kuře. Tak si to přeberte než začnete prosazovat další dogma.

Vás bych nechtěl vidět v době, kdy byly "objeveny" pečené bramborové slupky a bylo objeveno, že jsou skvělé.

0 0
možnosti

7. 2. 2015 22:43
A vadi vam pecena, krupava kuze na bucku?

Tu ji s chuti spousta lidi uz vice jak stoleti. A jestli si pecou kureci kuze a chutna jim to, zrelme asi ano. Je to jejich vec. Konec koncu na pecenem kureti ci husicce je take pekne opecena kuze a je dobra, rozhodne nikdo ji nesloupne a nevyhodi. Tak toho zvaneni o kurecich kuzich uz nechte, jste trapni. Profi-kuchari proste zavidi tech skoro pul milionu vytisku Hruskovy kucharky. Kdyby mel jen 20 000 a oni 5 x tolik, bylo by ticho  po pesine.

0 0
možnosti