Diskuze
Nebezpečný cukr? Je to droga, která ničí organismus, říká expertka na výživu
Děkujeme za pochopení.
To není expertka, ale blázen. S ničím se to nemá přehánět, jíst od každého trochu, i trochu cukru.
Jenže tahle paní je zběsilej alternativec a k expertovi na výživu má dost daleko. To má stejnou relevanci, jako kdyby o výživě mluvil Miloš Zeman.
Je to pravda, s cukrem to šíleně přeháníme. Pokoušela jsem se snížit množství cukru ve šlehaném těstě, ale pak to bylo trochu spadlé. Jen pro zajímavost, v ochucených jogurtech je skoro 20 g cukru na 150 ml jogurtu. Což je velká lžíce.
Zapamatujte si datum, zákaz kouření v hospodách už jde do parlamentu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samozřejmě i zde platí
všeho s mírou ale autorka hned rozvíjí konspirační teorie, jako kdyby mastné slané a bramborové věci lidi konzumovali až v poslední době. Samozřejmě že vám to výrobci zakazovat sami od sebe nebudou ale přeci jenom je rozdíl mezi škroby, cukry anebo třeba kokainem....:-P
Další zcela zbytečný článek o ničem. Bože ochraňuj nás před podobnými experty. Čeho všeho se dle expertů máme bát. Prakticky asi všeho. Vůbec nechápu jak jsem se mohl ve zdraví dožít 59 let. Jím a piji s díkůvzdáním téměř všechno. Kdyby expertka napsala, že je třeba dávat si pozor, aby naše kalorické příjmy dlouhodobě nepřevyšovaly naše kalorické výdaje, tak by to mělo určitě větší smysl než strašit lidi nebezpečným cukrem
J. Merta
Co takhle příště přizvat nějakého skutečného odborníka? Nějakého lékaře - dietologa nebo nutričního specialistu vystudované na akreditované škole? Slimáková má vystudovanou farmacii. Nemá vystudovanou dietologii, jak se chlubí, tedy ne na skutečné VŠ. PhD se kterým se chlubí je z neakreditované šarlatánské VŠ. Takový titul si může natisknout kdokoli. Navíc zjevně propaguje šarlatánství, dává přednost svým dojmům před výsledky vědeckých studiích. To naprosto shazuje její důvěryhodnost.
Vám farmacie nestačí? Je to regulérní vysoká škola a o biochemii lidského těla se tam učí dostatečně.
Zase jeden zbytečný článek pochybné expertky. Třeba jen v tom, že cukr způsobuje primárně cukrovku, tedy přesněji řečeno diabetes melitus druhého typu, což s postatou diabetu prvního typu nemá nic společného, snad jedině kromě důsledků. Kdyby autorka napsala, že nic se nemá přehánět, stačilo by to.