Diskuze
Cizrnový krém či lívance s vločkami. Jak by se mohlo jíst ve školních jídelnách?
Děkujeme za pochopení.
O. Horák
Copak pokud vaří ještě podle bolševika, tak by to šlo.
Ale to porevoluční nadšení pro chemický průmysl co zatím propracovalo Nestlé a podobné Tricatel fabriky a znali jsme jen z úžasných reklam, to byl pravý mor. Tady jsme měli sotva 10% toho co měl úžasný západ - na vše bylo třeba licence. Ale na to si stačí přečíst prastaré normy.
Stejně jako je zajímavé, jaké firmy jsou hlavními sponzory kuchařských soutěží dnes a jaké mají podmínky (užití jejich výrobků). Nebo kdo sponzoruje učebnice učňákům s maturitou (jié už asi nemohou přežít v dnešní úchylné době titulů pro každého).
Nic proti polotovarům rozumná míra má něco do sebe. Třeba předsmažené hranolky, čím ty mohou být horší (pokud jsou z brambor a ne nějakého bramborového REMB - remodelované brambory). Nebo kdo má čas péct nějakou hodinku kosti, chystat zeleninu a vyrábět úžasný vývar každý den, nebo nadělat a zahušťovat na týden do polévek, šťáv a omáček? Opravdu velký výrobce má možnost méně energeticky náročných procecs (zahuštěn