Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Cizrnový krém či lívance s vločkami. Jak by se mohlo jíst ve školních jídelnách?

Polotovary, dochucovadla a minimum čerstvých potravin. Běžný model, ve kterém fungují školní jídelny. Může za to nejen zastaralá vyhláška, ale i spotřební koš, podle kterého se v nich vaří. Častým problémem také bývá nefundovanost personálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

29. 4. 2015 16:53

Copak pokud vaří ještě podle bolševika, tak by to šlo.

Ale to porevoluční nadšení pro chemický průmysl co zatím propracovalo Nestlé a podobné Tricatel fabriky a znali jsme jen z úžasných reklam, to byl pravý mor. Tady jsme měli sotva 10% toho co měl úžasný západ - na vše bylo třeba licence. Ale na to si stačí přečíst prastaré normy.

Stejně jako je zajímavé, jaké firmy jsou hlavními sponzory kuchařských soutěží dnes a jaké mají podmínky (užití jejich výrobků). Nebo kdo sponzoruje učebnice učňákům s maturitou (jié už asi nemohou přežít v dnešní úchylné době titulů pro každého).

Nic proti polotovarům rozumná míra má něco do sebe. Třeba předsmažené hranolky, čím ty mohou být horší (pokud jsou z brambor a ne nějakého bramborového REMB - remodelované brambory). Nebo kdo má čas péct nějakou hodinku kosti, chystat zeleninu a vyrábět úžasný vývar každý den, nebo nadělat a zahušťovat na týden do polévek, šťáv a omáček? Opravdu velký výrobce má možnost méně energeticky náročných procecs (zahuštěn

0 0
možnosti