Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

VANĚK: Chyby českých kuchařů? Debilní oblohy a zbytečná ’kreativita’

Často dávám v plén velikou „chytrost“ mého přítele a vynikajícího šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který říká: „Největším hrobem českých kuchařů je jejich vlastní fantazie.“ Je to čistá pravda, která by se měla tesat do travertinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

13. 5. 2015 10:48

Tak s tím mohu jen souhlasit a z duše jsou mi protivní ti tzv. domácí kreativci. Čím jsem starší tím raději jím úplně jednoduchá, ale čerstvá jídla. Žádné moc komplikované chutě. Zažívám rozkoš z obyčejných, ale kvalitních brambor, uvařené  té nejlepší rýže nebo vynikajícího chleba. Otřásám se hnusem nad pizzou, kam nakydám všechno, co mám a myslím si, jak jsem "světovej".

0 0
možnosti

7. 5. 2015 10:24

Jj, bohužel stále ještě často "svatá slova"... no kdo chce zažít pravý opak výše uvedeného a za velice rozumnou cenu, ať si zajde do Café Louvre v podstatě na cokoli...;-)

0 0
možnosti

P. Hrubeš

7. 5. 2015 9:03

V mé restauraci je "Tajemství šéfkuchaře" nejdražší položka. Když si to někdo poručí, ochranka přivleče šéfkuchaře ke stolu a tam se musí hostovi svěřit, že má s  uklízečkou nemanželské dítě!

0 0
možnosti

7. 5. 2015 10:20

:-DDD

0 0
možnosti

Š. Apolen

7. 5. 2015 0:35

Nejlepší ze všeho, je tajemství šéfkuchaře.

0 0
možnosti

T. B 821

7. 5. 2015 0:30

Pravda je bohužel taková , že pokud by lidé sami uměli vařit necpali by se blbostma.Jedna baronka britské horní sněmovny prohlásila , že chudí lidé jsou chudí proto , že neumí vařit a je to pravda (že z tohoho byl v VB skandál je  jenom důkazem , že pravda je v EU nepřijatelná) Obsah chemických prvků v potravinách a  především v polotovarech je skandální. Některé Ečka jsou opravdu velká pochoutka vyráběná např z uhelného dehtu atd Průmyslový rohlík obsahuje 30 přísad.

0 0
možnosti

6. 5. 2015 14:37

Dobrej indicator je I velikost jidelniho listku. Pokud jidelni listek ma 6 az 10 jidel a je kazdy jiny, ryba, steak, kure, risotto atd, tak tak verim ze se dobre najim. Pokud ale dostanu knihu o 10 listech kde je se jidla jen lisi prilohou tak jsem obezretnej.

0 0
možnosti

Je to tak, ještě napsat kolik kuchařů a kolik umělců ještě nenapsalo kuchařku

0 0
možnosti

6. 5. 2015 10:46

Svata slova, ale u vas kucharu s velkym K se zase nosi prazdny, byt elegantni talir. Tim bezneho Cecha nenadchnete.

Prave tady nize vidim priklad te vesmirne prazdnoty na taliri

http://www.lidovky.cz/mak-a-svestky-vyzkousejte-makovec-podle-romana-pauluse-pj1-/dobra-chut.aspx?c=A150427_125913_dobra-chut_ape

0 0
možnosti

6. 5. 2015 11:26

Si dejte nášup.  Určitě na něj zbylo:

Ingredience: * 125 g změklého másla * 420 g cukru krupice * 5 vajec * 400 g mletého máku * 420 g hladké mouky * 2 prášky do pečiva * 750 ml mléka

0 0
možnosti

Z. Lapil

6. 5. 2015 9:05

To nemají jen kuchaři. Svět bílého muže se pomaloučku polehoučku změnil na svět bílé ženy, a jedním z průvodních jevů je, že kreativita je považována za víc, než poctivé řemeslo. Aneb co je mi platný kreativní houslista, když hraje falešně a co je mi platný kreativní kuchař, když neumí uvařit brambory. Nakonec i ten Jágr musel začít tím, že se naučil bruslit.

(Děkuji za "Kuře, které v tomto případě zemřelo zcela zbytečně". Kam se hrabe nějakej Zeman, co prej má dobrý bonmoty).

0 0
možnosti

6. 5. 2015 10:43

V krasobrusleni musite umet povinne prvky, proto je soutez rozdelena na volnou a povinnou. Balet ma taky svuj klasicky zaklad, ktery vsichni ti vselijaci moderni tanecnici musi, nebo mozna maji mit zvladnuty. Je to jako kdyz se skolaci uci abecedu.

0 0
možnosti

6. 5. 2015 8:46

Za kreativní názvosloví např. Námořníkův stejk, bych věšel pro výstrahu na stožár. Měl to být stejk z masa, které koupili od námořníka, ukradli nebohému námořníkovi, nebo ho kvůli němu vykuchali?

0 0
možnosti

6. 5. 2015 9:03

to mi připomíná pana vedoucího v jednom bufetu za totáče. když si člověk objednal rybí salát, pan vedoucí pravil: ano prosím, patnáct deka sekaných námořníků...

0 0
možnosti