Diskuze
VANĚK: Chyby českých kuchařů? Debilní oblohy a zbytečná ’kreativita’
Děkujeme za pochopení.
Tak s tím mohu jen souhlasit a z duše jsou mi protivní ti tzv. domácí kreativci. Čím jsem starší tím raději jím úplně jednoduchá, ale čerstvá jídla. Žádné moc komplikované chutě. Zažívám rozkoš z obyčejných, ale kvalitních brambor, uvařené té nejlepší rýže nebo vynikajícího chleba. Otřásám se hnusem nad pizzou, kam nakydám všechno, co mám a myslím si, jak jsem "světovej".
Jj, bohužel stále ještě často "svatá slova"... no kdo chce zažít pravý opak výše uvedeného a za velice rozumnou cenu, ať si zajde do Café Louvre v podstatě na cokoli...;-)
P. Hrubeš
V mé restauraci je "Tajemství šéfkuchaře" nejdražší položka. Když si to někdo poručí, ochranka přivleče šéfkuchaře ke stolu a tam se musí hostovi svěřit, že má s uklízečkou nemanželské dítě!
T. B 821
Pravda je bohužel taková , že pokud by lidé sami uměli vařit necpali by se blbostma.Jedna baronka britské horní sněmovny prohlásila , že chudí lidé jsou chudí proto , že neumí vařit a je to pravda (že z tohoho byl v VB skandál je jenom důkazem , že pravda je v EU nepřijatelná) Obsah chemických prvků v potravinách a především v polotovarech je skandální. Některé Ečka jsou opravdu velká pochoutka vyráběná např z uhelného dehtu atd Průmyslový rohlík obsahuje 30 přísad.
Dobrej indicator je I velikost jidelniho listku. Pokud jidelni listek ma 6 az 10 jidel a je kazdy jiny, ryba, steak, kure, risotto atd, tak tak verim ze se dobre najim. Pokud ale dostanu knihu o 10 listech kde je se jidla jen lisi prilohou tak jsem obezretnej.
S61t71a79n25i25s98l93a32v 66T39o78m81á41š
Je to tak, ještě napsat kolik kuchařů a kolik umělců ještě nenapsalo kuchařku
Svata slova, ale u vas kucharu s velkym K se zase nosi prazdny, byt elegantni talir. Tim bezneho Cecha nenadchnete.
Prave tady nize vidim priklad te vesmirne prazdnoty na taliri
Si dejte nášup. Určitě na něj zbylo:
Ingredience: * 125 g změklého másla * 420 g cukru krupice * 5 vajec * 400 g mletého máku * 420 g hladké mouky * 2 prášky do pečiva * 750 ml mléka
Z. Lapil
To nemají jen kuchaři. Svět bílého muže se pomaloučku polehoučku změnil na svět bílé ženy, a jedním z průvodních jevů je, že kreativita je považována za víc, než poctivé řemeslo. Aneb co je mi platný kreativní houslista, když hraje falešně a co je mi platný kreativní kuchař, když neumí uvařit brambory. Nakonec i ten Jágr musel začít tím, že se naučil bruslit.
(Děkuji za "Kuře, které v tomto případě zemřelo zcela zbytečně". Kam se hrabe nějakej Zeman, co prej má dobrý bonmoty).
V krasobrusleni musite umet povinne prvky, proto je soutez rozdelena na volnou a povinnou. Balet ma taky svuj klasicky zaklad, ktery vsichni ti vselijaci moderni tanecnici musi, nebo mozna maji mit zvladnuty. Je to jako kdyz se skolaci uci abecedu.
Za kreativní názvosloví např. Námořníkův stejk, bych věšel pro výstrahu na stožár. Měl to být stejk z masa, které koupili od námořníka, ukradli nebohému námořníkovi, nebo ho kvůli němu vykuchali?
to mi připomíná pana vedoucího v jednom bufetu za totáče. když si člověk objednal rybí salát, pan vedoucí pravil: ano prosím, patnáct deka sekaných námořníků...