Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Francouzi jsou na rozdíl od Čechů ochotni za dobré jídlo zaplatit, říká šéfkuchař

Roman Dolejš nedá na francouzskou kuchyň dopustit. Poté, co se vrátil ze stáže v Lyonu se jí začal věnovat výhradně. A jak mu chutnají česká jídla? „Chutná mi česká kuchyně, která je upravená francouzským způsobem. Některé české receptury ze začátku minulého století byly dobré, ale v průběhu let a změn režimu, se pokazily,“ říká šéfkuchař v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Dlouhý

1. 7. 2015 15:52

tohle jsou bláboly,Češi jedí odpad  Evropy protože jim to naši politici naservírovali svoji politikou.Navíc prostě není

0 0
možnosti

V. Komárek

1. 7. 2015 15:48

Dejte lidem aspoň 50% Francouzkého platu a lidé si taky za lepší jídlo připlatí!!! A ekonomika poroste lidé budou více utrácet!!!

0 0
možnosti

V. Dlouhý

30. 5. 2015 12:25

a nebude to nepoměrem platů v čr a okolních států?češi si mužou dát jen blivajz co neprodaj v německu

0 0
možnosti

23. 5. 2015 9:03

Taky bych si připlatil, kdyby mi z důchodu zbylo víc.  Takto si musím vařit doma.

0 0
možnosti

T. Czernin 251

23. 5. 2015 12:09

Taky bych byl ochoten zaplatit za DOBRÉ jídlo...

0 0
možnosti

23. 5. 2015 7:53

„Chutná mi česká kuchyně, která je upravená francouzským způsobem. Některé české receptury ze začátku minulého století byly dobré, ale v průběhu let a změn režimu, se pokazily,“

=====================================================

Velice jednoduchý člověk.Jakoby naznačoval,že za pokažené české receptury mohou Komunisté.Přitom víme,že byly pokaženy až po převratu neustálým ojebáváním na surovinách,které byly nahrazovány nekvalitními nebo úplně jinými,aby  se co nejvíce vydělalo na úkor kvality.Za Komoušů byly tvrdé ČSN normy a když bylo zjištěno,že se porušily,tak se tvrdě trestalo,to Komouši uměli.Dnes se dá úplatek a jede se dál.No,sem tam se něco objeví,aby občan nabyl dojmu,že se něco dělá.Jeden mi před časem povídal,že jeho známá dělala kontrolorku a nebyl problém,aby si za tři roky postavila slušný barák,aniž by si šáhla na plat nebo vzala hypotéku.Toš tak si tu žijem,někteří.

0 0
možnosti

27. 5. 2015 10:27

JJ, za komunistů bylo stravování určitě lepší. Po-Pá k obědu guláš a pivo. A taky výborný vynález - sekaná svíčková :oP

Co to melete o kvalitě? Nikde nic nebylo, kdo neměl známého řezník nedostal maso. V zelenině měli akorát brambory.

0 0
možnosti