Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Pochopte kouzlo thajské kuchyně. Ochutnejte červené kuřecí kari

Myslíte, že kari je výhradně zimní jídlo? Tak to by se v Thajsku nejedlo žádné! Thajsko se svým celoročně teplým tropickým klimatem je naopak rájem všech druhů kari. Kari patří mezi nejoblíbenější jídla Thajců a kulinářský svět se do nich zbláznil také. Chutnají jedinečně, máte hotovo za chvilku a není to žádná velká věda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D. Heřtová

10. 7. 2015 0:29

To M. Mařák 

Ano, souhlasím s vámi, ta kniha je skvělá! Děkuji za připomenutí a  dobrý tip pro všechny příznivce thajské kuchyně. A pasta z krevet je vážně  "trochu" cítit, ovšem nepostradatelná na přípravu červené kari pasty.

0 0
možnosti

5. 7. 2015 20:48

Uz si ty orientalni blafy strcte do ..... Co zase pro zmenu kuchyne rakouska, madarska, polska, ruska, recka, balkanska. Tam lide take jedi, a dobre.

0 0
možnosti

3. 7. 2015 18:06

Bible thajské kuchyně od David Thompson, nejlepší a nejkomplexnější kuchařka této kuchyně, kterou jsem četl. Doporučuji všem všem přátelům ostrých chilli papriček a jedné z nejsmrdutějších přísad na světě, kapi, pasty z kvašených nasolených krevet :

http://www.amazon.fr/Thai-Food-David-Thompson/dp/1862055149/ref=sr_1_1?s=english-books&ie=UTF8&qid=1435939184&sr=1-1&keywords=David+Thompson

0 0
možnosti