Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jezte blafy za tisíce. Když to nepoznáte, vaše vina

V české gastronomii se v poslední době jako lavina šíří móda přesvědčování strávníků, že je nejen světové, ale naprosto nutné utratit za jídlo v restauraci tisíce. Kdo se chce dobře najíst za pár ukoptěných stovek je hloupý „čecháček“ a neví nic o světě. Tvrdí nám to ale především kuchaři a majitelé restaurací, kteří žijí z našich peněz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20. 8. 2015 22:01

A ještě tvrděj, že kdo nedává spropitné aspoň 20%, tak je úplně nemožnej buran. :-) 

Je to takové hypnotizování hlupáků.

0 0
možnosti

F. Lesniak

17. 8. 2015 13:51

K tomu, abych se v restauraci dobře najedl, nepotřebuji rady nějakého Šťastného. Ať je šťastný že on blafy pozná.

0 0
možnosti

I. Vařbuchta

6. 8. 2015 16:16

Pro člověka, který do restaurace chodí dvakrát do roka, by návštěva podniku mohla vypadat jako svátek, ale co my ostatní?

0 0
možnosti

31. 7. 2015 21:16

Stejně tak se nás snaží různí pisálkové občas přesvědčit, že spropitné musí být 20%. Je to blbost, u nás to prostě není a nebylo zvykem.

0 0
možnosti

31. 7. 2015 21:48

Je to zvykem tam kde cisnik nebere jinou vyplatu nez spropitne. Napr. USA. Treba kuchar ma $14 a cisnik $2.15. (Minimalni mzda je jina nez pro vsechny ostatni).

0 0
možnosti

29. 7. 2015 9:30

Problém cítím v tom, že se jedná obecně o úpadek profesí. Málokdo umí něco dobře nebo dokonce vyjímečně dobře. Kdysi to bylo běžné a lidé k sobě i k těm ostatním byli velmi nároční a dobrým věcem rozuměli a uměli si vybrat. Dnes jdou jaksi po povrchu a to platí i o hospodách. Těch podprůměrných je mnoho a těch špatných, které si hrají na ty nóbl je ještě víc. Přál bych těm znalcům, aby mohli poznat mého prastrýce, vrchního číšníka v kavárně Slávia v předválečném Československu. Jo, tehdy byl ten gastronomický svět ještě v pořádku.

0 0
možnosti

Š. Apolen

31. 7. 2015 23:08

Viděl jsem Zdeňka Polreicha, jak v jedné "nóbl " restauraci, řekl majiteli, aby si vyndal hlavu ze spodní části zad. Sice se majitel urazil, ale když přišel Polreich po čase na kontrolu, bylo poznat, že to udělal.

0 0
možnosti

27. 7. 2015 17:09

Nechte mi můj gulášek a řízeček a já vám nebudu kritizovat "kostku ledu ve skluzu". Každý hledá v restauraci to své, někdo se jde najíst, jiný potřebuje být viděn.

0 0
možnosti

27. 7. 2015 13:25

Vobořil sám ví velké ho vno!!!

0 0
možnosti

J. Dřevojan

27. 7. 2015 11:01

Když už se mám nechat okrádat, tak ať je to levně....motto každého správného čecha.

0 0
možnosti

25. 7. 2015 21:37

V US se za $10 najim tak ze nemuzu ani dychat. Bez omezeni si naberu kolik chci vcetne sushi lososu krevet musli zabych stehynek salatu polevky zakusku ovoce zmrzliny atd. Rika se tomu "Buffet". Nepidim se po tom jestli to bylo zmrazene. To necham bohatym evropanum.

0 0
možnosti

J. Orlík

27. 7. 2015 12:20

To určitě. S těmi krevetami a sushi jste si jistě pomohl na nějakém rautu. Dost jste mě, vašim komentářem, rozesmál. Nejste jediný, kdo zná tamější poměry a tak houpat můžete leda lidi chabé duchem. Tím nechci vůbec říct, že nejsou místa, kde tomu tak je, ale tímto způsobem se nacpete i v Bulharsku v Primorsku, když jste v dobrém hotelu a máte "ól inkuzív". Nicméně, že jsme kafilérka Evropy, co se týče jídla, především v konzervách, o tom vůbec nepochybuji.

0 0
možnosti

24. 7. 2015 23:53

Dokud u nás neotevře restauraci Mistr Babica, nemá smysl hledat ve veřejném stravování v Česku nějaký gurmánský zážitek.

0 0
možnosti

J. Orlík

27. 7. 2015 12:21

Ale podmínkou je, že mu tam bude vařit Láďa Hruška.

0 0
možnosti