Diskuze
Jezte blafy za tisíce. Když to nepoznáte, vaše vina
Děkujeme za pochopení.
A ještě tvrděj, že kdo nedává spropitné aspoň 20%, tak je úplně nemožnej buran. :-)
Je to takové hypnotizování hlupáků.
F. Lesniak
K tomu, abych se v restauraci dobře najedl, nepotřebuji rady nějakého Šťastného. Ať je šťastný že on blafy pozná.
I. Vařbuchta
Pro člověka, který do restaurace chodí dvakrát do roka, by návštěva podniku mohla vypadat jako svátek, ale co my ostatní?
Stejně tak se nás snaží různí pisálkové občas přesvědčit, že spropitné musí být 20%. Je to blbost, u nás to prostě není a nebylo zvykem.
Je to zvykem tam kde cisnik nebere jinou vyplatu nez spropitne. Napr. USA. Treba kuchar ma $14 a cisnik $2.15. (Minimalni mzda je jina nez pro vsechny ostatni).
Problém cítím v tom, že se jedná obecně o úpadek profesí. Málokdo umí něco dobře nebo dokonce vyjímečně dobře. Kdysi to bylo běžné a lidé k sobě i k těm ostatním byli velmi nároční a dobrým věcem rozuměli a uměli si vybrat. Dnes jdou jaksi po povrchu a to platí i o hospodách. Těch podprůměrných je mnoho a těch špatných, které si hrají na ty nóbl je ještě víc. Přál bych těm znalcům, aby mohli poznat mého prastrýce, vrchního číšníka v kavárně Slávia v předválečném Československu. Jo, tehdy byl ten gastronomický svět ještě v pořádku.
Š. Apolen
Viděl jsem Zdeňka Polreicha, jak v jedné "nóbl " restauraci, řekl majiteli, aby si vyndal hlavu ze spodní části zad. Sice se majitel urazil, ale když přišel Polreich po čase na kontrolu, bylo poznat, že to udělal.
Nechte mi můj gulášek a řízeček a já vám nebudu kritizovat "kostku ledu ve skluzu". Každý hledá v restauraci to své, někdo se jde najíst, jiný potřebuje být viděn.
J. Dřevojan
Když už se mám nechat okrádat, tak ať je to levně....motto každého správného čecha.
V US se za $10 najim tak ze nemuzu ani dychat. Bez omezeni si naberu kolik chci vcetne sushi lososu krevet musli zabych stehynek salatu polevky zakusku ovoce zmrzliny atd. Rika se tomu "Buffet". Nepidim se po tom jestli to bylo zmrazene. To necham bohatym evropanum.
J. Orlík
To určitě. S těmi krevetami a sushi jste si jistě pomohl na nějakém rautu. Dost jste mě, vašim komentářem, rozesmál. Nejste jediný, kdo zná tamější poměry a tak houpat můžete leda lidi chabé duchem. Tím nechci vůbec říct, že nejsou místa, kde tomu tak je, ale tímto způsobem se nacpete i v Bulharsku v Primorsku, když jste v dobrém hotelu a máte "ól inkuzív". Nicméně, že jsme kafilérka Evropy, co se týče jídla, především v konzervách, o tom vůbec nepochybuji.
Dokud u nás neotevře restauraci Mistr Babica, nemá smysl hledat ve veřejném stravování v Česku nějaký gurmánský zážitek.