Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kontrolovat by se měl i převoz vína, tvrdí sommeliéři

Požadavek na skladováním a prodej sudového vína ve vinotékách při 18 °C, který je obsažen v novele vinařského zákona, rozpoutal debatu mezi odborníky. Sommeliéři upozorňují, že k poškození vína může dojít spíše při převozu ve vysokých nebo naopak velmi nízkých teplotách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 10. 2015 16:23

Já zas obecně a neustále upozorňuji na fakt, že předražené víno v tzv. vinotékách je v supermarketech skladováno při běžných teplotách tzn. taky 25 oC. Je zajímavé, že to someliérům nevadí, přesto, že nějaký "milovník" vína zaplatí za takový pačok taky 800,- Kč za sedmičku. O co vlastně v tomto sporu jde a jakou roli v tom hraje ministerstvo zemědělství. Na řečnickou otázku si odpovězte sami.

0 0
možnosti