Diskuze
Nezdravé jídlo neexistuje, říká kuchař Vaněk k varování lékařů před uzeninami
Děkujeme za pochopení.
H. Balzám
Uzením masa vzniká formaldehyd, který právě to maso konzervuje, takže úplně zdravotně nezávadné to není. Dnes se ovšem většina průmyslově vyráběných uzenin stejně neudí, ale uvaří se a pak se stříká nějakým sprejem, aby to dostalo zdánlivou vůni uzeniny. za tři dny v ledničce vám to potom lepí jak med, smrdí jak cap a ani psi to nechtějí žrát...
K29a22r68e26l 91P67l60í23h69a87l
P. Vaňěk by měl říci, zda k tradičnímu uzení patří také E250 a růžová barva... Už ten chlap někdy udil?
tož tak nikdo vás uzené s dusitanovým konzervantem nebo barvivem jíst nenutí. Kupujte takové, kde nic cizího není. Dnes se produkuje tak šílené množství potravin, že bez obsahu látek, prodlužujících trvanlivost se to dnes neobejde. Jinak se toho bude víc kazit a jídlem se bude víc plýtvat.
J. Kovář
Vaněk, vy jste takový vymaštěný kuchtík a tím už asi zůstanete.