Diskuze
Soukromníci zákaz kouření v hospodách přirovnali k éře totality
Děkujeme za pochopení.
Máme u nás hospůdku, tzv. "obojetnou", majitel "salonek" udělal nekuřáckým, zbytek je kuřácký (vše vybaveno vzduchotechnikou, v nekuřácké části i vybavení dětským "koutkem" s prosklením z kuřácké části - aby matičky z kuřácké části viděli na své ratolesti...). Ve čtvrtek jsem si zašel na pivko a k tomu na "trabuko". V kuřácké části nás sedělo hostů 17, v nekuřácké 3. Výčepní mi říkal, že takovýto poměr je setrvalý každý den, vyjma podávání obědů na stravenky, kdy je to tak 60kuř/40nekuř. Matematicky vzato tedy na večerním pivku (17/3), 85% hostů v kuřácké části, 15% v části nekuřácké. Nebudu generalizovat, je to asi pouze lokální poznatek, ale o něčem to vypovídá. Pouze dobro$erové to vnímají jinak, vždy fungující systém se snaží roze$rat... Příště zakáží i flautelenci v putyce na hajzlíku (oddělený prostor), neb ty plyny H2S a CH4 jsou zdravotně závadné (takže prdět a defekovat zásadně před hospodu do extravilánu putyky). Blbnu já, nebo hlavy zákonodárné?
Když to oni poslanci vědí nejlépe,jaká lidé mají přání.Jenže stačí si vzpomenout na minulost.Mezi hospodou a restaurací,kavárnou a barem,vinárnou a krčmou byl vždy veliký rozdíl.Ten se dnes ztratil.Nelze hospodu,bar,nebo vinárnu dávat do jedné roviny s jídelnou.
K59a35r75e54l 60P88l92í53h47a95l
Přesně tak! A hlavně, proboha, nechránit lidi před něčím, co dělají dobrovolně.
Má nekuřák „nezadatelné lidské právo na nekuřáckou restauraci?
http://pechar.blog.idnes.cz/c/488832/ma-nekurak-nezadatelne-lidske-pravo.html
Tož to sice asi má, tak jako oficínu, kde mu vadí pach Pitralonu a březové vody. Kurňa, když nekuřákovi vadí v putyce tabákový dým, proč tam cíleně leze a brsní? Do cukrárny také nelezu, když mi vadí nezdravé sladkosti a puch praženého kafíta, a budu brsnit že pouze "pučálka" by se tam měla podávat? Kafový odér prý někomu smrdí. Rád se nechám poučit, jak večer v putyce kouření ohrožuje nekuřáky, dobrovolně do putyky kuřácké jdoucí, třeba na Mariáš. Mohou jít na Mariáš do kuřácké putyky, nebo na Whist do nekuřácké knajpy.
Kurňa, to z nás dělá jakýsi Němeček nesvéprávné stádo? Někdo rád holky, jiný vdolky. Hospoda je fakultativní podnikatelský subjekt, který nabízí služby svým specifickým klientům. Objednejte si v čínské restauraci "vepřo-knedlo-zelo", a uvidíte, jak dopadnete. Jako blb tam cíleně vlezu, a budu se blbostí irritovat. Něco jako nekuřák v kuřácké hospodě. Otázka, proč tamo leze, když mu to tam smrdí? Qui bono, qui modo.
Š. Apolen
Také by měli zakázat chodit po chodnících. Tam totiž dýcháme výfukové plyny. Také grilování, kvůli spálenému tuku, který z grilu stoupá.
Soukromnici se naopak chovaji jako za totality. Kazdy obcan ma pravo na bezpecne pracovni prostredi. Pokud je nekde moznost zlepsit pracovne prostredi, tak ma byt moznost to zakonem vynutit.
Š. Apolen
To je nějakého strachu o pracovní prostředí ! Co takhle se zajímat o pracovní prostředí třeba v Arcelor Mital a jiných provozech ! Hluk, horko, částice ve vzduchu, ionizující záření a další faktory ?! Jenže v restauracích dělá 5-10 lidí, ne stovky nebo tisíce. Tam by to víc "bolelo". Takže půjdeme cestou nejmenšího odporu a ještě se budeme "starat o lidi", že ?!
K13a50r42e30l 29P81l19í27h63a35l
Patrně u nás existuje mnoho nekuřáků - gamblerů a tak vláda chce, aby mohli na automatech hrát v čistém prostředí, když už jsou závislí a tedy chodit do hospody je pro ně nevyhnutelná nutnost.
Montnu odsavač-kopuli nad stůl a je to. To jsem zvědav jak se to bude obcházet.
Do hospod skoro nechodím a kdyžtak jen jíst do nekuřáckých což znamená jet autem, v dochozí vzdálenosti jsou samé kuřácké. Přesto je mi tento spor lhostejný. V mnoha zemích jsou jedině nekuřácké a provozovatelé to přežili i finančně. Chápu, že pro hospody "živé" z piv a panáků může být zrušení kouření problém.
Jako mladík jsem měl kladný vztah k pivu a pokecu s kamarády - protivný smrad z cigaret a slzení očí mě uchránilo návštěv hospod (vyjma předzahrádek v létě) - takže jsem s odstupem času za to kouření vlastně vděčný.
K58a38r35e44l 84P56l48í41h65a21l
Bydlím v malém městě a mám pocit, že restaurací nekuřáckých je tu víc než kuřáckých. A do těch kuřáckých bych stejně na jídlo nešel ani po zákazu kouření, protože v drtivé většině případů to není jen o kouření, ale o celkovém přístupu provozovatele k čistotě a úrovni.
Nejvíce mne baví hlupáci, kteří řeknou že i když jdou do nekuřácké části tak načichnou. Já tvrdím že když já jdu do restaurace se stavebně oddělenými prostory nenačichnu. A to mi cigaretový kouř smrdí. Tak tady někdo lže!
Jsou sice stavebně oddělené, ale člověk stejně načichne a smrdí jako prase. V tom smradu není ani chuť k jídlu. Všude ve světě, kde v hospodách zakázali kouřit tržby vzrostly.