Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vařit jídlo není přirozené. Teplo zabíjí enzymy, říká vitariánka

Pořádá kurzy živé stravy a nedávno ji vyšla kuchařka plná raw receptů. „Mám pocit, že jsem se jako vitariánka už narodila. Od dětství pro mě bylo nejpřirozenější okusovat rašící výhonky všeho jedlého na babiččině zahrádce a úplně nejvíc jsem milovala čerstvé ovoce a zeleninu,“ říká Jitka Adamová v rozhovoru pro server Lidovky.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O. Horák

19. 2. 2016 16:38

A člověk je jediný tvor, který aby přežil své bláznivé stravovací nápady a vybíravost dováží jídlo i přes půl světa.

Zvířata jedí co je a ne že si v zimě nechávají vozit ovoce či různá semínka a oříšky, které v jeho oblasti nikdy nevyrostou jen aby neumřeli (a neoperujte s vytápěnými a osvětlenými skleníky, to zvířata také nedělají).

0 0
možnosti

J. Hrdličková 724

18. 2. 2016 7:32

Člověk je taky jediný tvor, který zcela nepřirozeně chodí v košili a kalhotách. Proč paní není vyfocena nahatá?

0 0
možnosti

H. Faltýnová

14. 2. 2016 11:22

Paní je hlavně trochu vlezlá. Už jsem ji viděla v prostřenu. Kde jela v bio. Ale nejlepší byla v dokumentu "Když v tom jedou ženy ...", což byl seriál o alkoholičkách. Vždy do toho spadla znova. Má prostě ráda media.

0 0
možnosti

J. Farda

13. 2. 2016 23:49

Má to Pánbu všelijaké koně .....

0 0
možnosti

13. 2. 2016 14:04

... z dálky vypadá docela k světu..., ale to co přežvykuje, to se nedá!!! Bez mixéru je ryťy i s celým jejím „vitariánstvím”.

0 0
možnosti

Š. Apolen

19. 2. 2016 16:49

Na co mixér ? Ať ji normálně vyženou na pastvu.

0 0
možnosti

D. Stirský

13. 2. 2016 13:24

Vymylsli sebevětší pí..., použij pár anglických výrazů a je tu nový "vědecký" obor. Jedna suší a mixuje placentu, druhá zase chce mít místo žaludku bachor...

0 0
možnosti

13. 2. 2016 17:29

a do roka první profesor rawu.

0 0
možnosti

K. Keinkopf

13. 2. 2016 11:25

Raw je náhodou velmi dobré a chutné! Asi jedinou dietní chybou, které se dopouštím, když konzumuji raw stravu, jsou ty topinky k tomu!

0 0
možnosti

13. 2. 2016 12:01

To vám závidím, že vám to chutná, ale ta topinka k tomu vás aspoň polidšťuje. Já proti tomu stravování nic nemám, ale nechápu, proč autorka napadá lidi, co jim chutná jídlo klasicky upravené a ještě je tak drzá a tvrdí, že to není přirozené. Právě takové stravování stojí za vývojem člověka a za tím, že jsme nezůstali zvířaty. Je to hloupé a urážlivé.

0 0
možnosti

13. 2. 2016 10:48

Je z podivem, jak tito podivini maji potravinarskou chemii i medicinu v malicku. Jen jim nejak nevychazeji parasite, infekce a nedostatek kvalitnich bilkovin, ale mozna ze si do zeleniny pridavaji zivy hmyz a zizaly

0 0
možnosti

13. 2. 2016 10:19

Ach jo, už zase. Opráším znalosti z biochemie a:

1.Je výzkumy prokázáno, že vegetariánství má vliv na inteligenci, zvláště u dětí ji markantně snižuje.

2.Enzymy - biokatalyzátory se sice vařením zničí, ale spolu i s jedy a parazity, které jsou v syrovém jídle. Enzymy vznikají ve všech buňkách a tělo si je samo vytvoří unikátní rychlostí. Tvrdit, že je musí pozřít v potravě je pitomost.

3. Ať se autorka spojí s libovolným řezníkem a ten ji potvrdí častý výskyt nádorů u ulovené divoké zvěře. Píše pitomosti, jako každý člen nějaké sekty.

0 0
možnosti