Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čím víc chilli paprička pálí, tím je vůně i chuť lepší, říká šéfkuchař

Chilli papričky se tu dávají do všech hlavních jídel, ale i dezertů a do pití. „Nedoporučuji ji dávat do hrnce jako první, když tak uděláte, v tu chvíli se začnete dávit a kašlat. Papričky totiž obsahují látku kapsaicin, která je obsažena i v pepřovém spreji. Papričky se dají připravovat od nakládaní přes vaření, smažení, grilování, pečení, zavařování,“ říká Jiří Krulich, šéfkuchař restaurace Chilli point.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

11. 3. 2016 9:06

S dostatkem koření projde i špatné maso, takže nevidím výhodu když mi hoří huba, že necítím skoro žádnou další chuť. Spíš mívám hnedpodezření co se tím kuchař snaží zakrýt (i když tomu říká jídlo pro gurmány či milovníky pálivého).

Asi podobný paradox jako místo pár kapek citronu do ústřice si dát citron s pár kapkami "vody" ze škeble ústřice.

0 0
možnosti
TJ

T. Jelínek 515

12. 3. 2016 21:34

Stačí si na pálivost zvyknout a zjistíte, že to naopak chutě ostatních surovin zdůrazní... Ale tak nadávat se dá vždy :P

0 0
možnosti
KN

K. Novák 181

9. 3. 2016 8:46

A umí udělat dobrou svíčkovou?

0 0
možnosti