Diskuze
Nenasytné pivovary. Českého chmelu je pro ně málo
Pěstitelé letos navýší plochu chmelnic o 150 hektarů. Ani tak však prý nedokážou uspokojit všechnu poptávku. Jde nejen o důsledek stále se zvyšujícího zájmu o český chmel v cizině, ale i stoupající spotřebu v českých pivovarech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
ZM
7. 4. 2016 9:21
Popravdě řečeno, za tuhle situaci si mohou české pivovarysamy. Mnohé (čest výjimkám jako je Budějovický Budvar) na původní český chmel létakašlaly a používaly jeho importované náhražky. Čas ukázal, že to byla chyba,která poslala v mnioha případech léta budovanou pověst nejen dané značky,ale i českého piva, prostě ke dnu. Není pak divu, že poptávka po chmelu roste,leč mezitím se snížily jeho plochy... O to víc pak člověk musí ocenit prozíravéchování manažerů Budvaru, kteří prostě cestu k ziskům nevidí v popíránítradičních postupů při vaření piva, ale naopak v jejich respektování, čemuž patří i kvalitní suroviny.
0
0
možnosti