Diskuze
Sedm specialit, které musí ve Slovinsku zažít vaše chuťové buňky
I když je Slovinsko malá zemička, může se pochlubit neuvěřitelně různorodou kuchyní. Je silně ovlivněná kulinářskými styly sousedních zemí, které si ovšem upravila po svém. Z Rakouska Slovinsko převzalo například klobásy a štrúdl, z Itálie žlikrofi podobné raviolám a z Balkánu pljeskavicu (pirohy plněné masem nebo zelím) a burek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
6. 7. 2016 11:26
Prý pljeskavica jsou pirohy... to ani náhodou, je to masová placka. A mimochodem, pljeskavica je chorvatsky, slovinsky je to pleskavica
0
0
možnosti
6. 7. 2016 8:40
Pljeskavici jsem měl mnohokrát a vždy to byla placka z mletého masa, něco jako hodně propečený burger. Když jsem ji měl naposled tak v anglické verzi menu tomu přímo burger říkali.
Když už o něčem píšete zadejte si to nejdřív alespoň do googlu a podívete se jak to vypadá, ať nejste za pitomce.
0
0
možnosti