Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sedm specialit, které musí ve Slovinsku zažít vaše chuťové buňky

I když je Slovinsko malá zemička, může se pochlubit neuvěřitelně různorodou kuchyní. Je silně ovlivněná kulinářskými styly sousedních zemí, které si ovšem upravila po svém. Z Rakouska Slovinsko převzalo například klobásy a štrúdl, z Itálie žlikrofi podobné raviolám a z Balkánu pljeskavicu (pirohy plněné masem nebo zelím) a burek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

6. 7. 2016 11:26

Prý pljeskavica jsou pirohy... to ani náhodou, je to masová placka. A mimochodem, pljeskavica je chorvatsky, slovinsky je to pleskavica

0 0
možnosti

D. Stirský

6. 7. 2016 9:01

Musím jedině umřít.

0 0
možnosti

6. 7. 2016 8:40

Pljeskavici jsem měl mnohokrát a vždy to byla placka z mletého masa, něco jako hodně propečený burger. Když jsem ji měl naposled tak v anglické verzi menu tomu přímo burger říkali.

Když už o něčem píšete zadejte si to nejdřív alespoň do googlu a podívete se jak to vypadá, ať nejste za pitomce.

0 0
možnosti