Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KONHEFR: Farmářské potraviny. Kvalitní produkty, nebo jen byznys?

Farmářské potraviny, domácí produkty, biokvalita – v gastronomii současný fenomén, který je spotřebitelsky čím dál více na vzestupu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K. Darwin

23. 8. 2016 14:00

Potvrzuje se rčení, že žádný strom neroste do nebe. Platí to nejen pro lesy a zemědělce, ale i celou ekonomiku. Správný sedlák prodává svoje přebytky, když dojdou, řekne - je vyprodáno. Růst ekonomiky se musí zastavit, když dosáhne cílových hodnot. V tu chvíli by měli vládci říct - paráda, už máme všechno hotové, můžeme si všichni chvilku užívat.

0 0
možnosti

9. 8. 2016 16:53

Ono by se to nestalo, kdyby u nás byli zemědělci, statkáři a sedláci. Farmáři jsou jen móda a dle toho to taky vypadá.

0 0
možnosti

P. Harabaska

9. 8. 2016 10:34

Odpověď na otázku v článku: "Proč se tito farmáři nedokáží zastavit v určité fázi, kdy se již dostanou na hranu svých možností?" je vyjádříte jediným slovem: NENAŽRANOST. Vždyť tolik lidí vydělává víc než já! Proč bych také nevydělával tak, abych si pořídil nový dům, cesty do Polynézie atd. Na farmářských trzích již dávno nenakupuji. Proslavený producent uzenin a beefsteaků z jižního Plzeňska míchá do svých produktů "zvýrazňovače chuti", ale i rozemleté kosti, pekař z venkova na trhu v krajském městě se liší od supermarketu jen vyšší cenou, kvalita pečiva je stejná, atd. Dodavatelé na trhy procházejí stejným vývojem: z počátku výborné výrobky postupně rostou na ceně a ubývají na jakosti. Ostatně stejný vývoj lze pozorovat i u restaurací. Když restauraci otevřeli, vařili tam dobře, někde i skvěle, stálo za to se tam stavět na oběd. Najezdím stovky ba tisíce kilometrů po celé ČR. Kde jste ještě loni s kvalitou a nabídkou byli spokojeni, letos si po návštěvě řeknete: Tak sem už nikdy!

0 0
možnosti

9. 8. 2016 10:08

Kvalitni produkty a nebo jen bussines je otázka, kterou si musí každý zákazník položit sám sobě, budˇto chci jíst dobré jídlo a nebo jen laciné, asi to jinak nejde. Samozřejmě vysoká cena není zárukou kvality, ale kvalita se pozná obvykle na jazyku či na talíři. Pobývám občas v Brně a vidím kolem ně, jak se kvalita v obchodech mění, rád nakupuji na zelném trhu, kvalitu si tam můžu "omakat" a zeptat se prodávajícího na to jak to produkuje on

0 0
možnosti

K. Novák 181

9. 8. 2016 10:03

Zemědělec hnojí ve dne,biozemědělec v noci.

0 0
možnosti

9. 8. 2016 9:35

Potvrzuji řečené - vcelku složitě jsme si "našli" svého řezníka, zelináře, pekaře - malé poctivé živnostníky u nichž je radost nakupovat a člověk nemusí používat antibabišáckou aplikaci. O řezníka - mezitím propadnuvšího megalománii jsme bohužel nedávno přišli, obchod rozšířil téměř dvojnásobně a najednou je téměř polovina nabízených produktů snadno zaměnitelná s ostatními a jak mi kdysi absolutně nevadilo vystát si frontu - dnes k tomu není žádný důvod a vlastně už ani ty fronty tam nebývají, škoda :)

0 0
možnosti