Diskuze
SOMELIÉR: Bílé, nebo červené? Jak si vybrat víno k houbám?
Děkujeme za pochopení.
To nám zas someliér poradil. Stará bába by to zvládla líp.
Kdo proboha tyhle "odborníky" živí?
J. Lepka
Burgundská vína a české houby? Jak jste přízemní ! Zas to s kulinářským multi kulti nepřehánějte, k francouzským vínům jen francouzské lanýže, že?
Navíc jsou jedinci různě citliví na některé, pro ostatní zcela neškodné houby, tuplem ty s termolabilními jedy. Aby se pak nestalo, že krásné italské rizoto s čerstvými bílými hřiby a zalité vskutku kvalitním burgundským skončí na typicky českém kompostu nebo v kanalizaci. A konzumentovi může být vskutku slabou útěchou, ze ČOV provozuje francouzská firma.
Muchomurka cervena s cervenym vinem. To je narez. Tohle uzivali uz stari Vikingove a jaci to byli borci.
Čím se asi dopovali Asterix s Obelixem? Tipuji na nějakou houbovou směsku.