Diskuze
Moderní cuketa: populární zelenina, ze které uvaříte cokoli
Když se v českých kuchyních objevila zhruba v polovině 80. let minulého století v masovějším měřítku cuketa, připomínalo to trochu invazi. Do té doby v našich končinách téměř neznámá zelenina byla najednou všude a připravovala se na desítky možných i nemožných způsobů. Leckdo, kdo tehdy například prožíval dětství na českém venkově, si z té doby vůči této odrůdě tykve vypěstoval až gastronomickou averzi; což je samozřejmě chyba.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lapil
25. 8. 2016 13:49
Nevím, jestli dnešní děti získaly svou averzi v 80. letech, ale cuketa je fuj i dnes. Samozřejmě pouze v situaci, kdy dětičky VĚDÍ, že jedí cuketu.
V neomezeném množství jsou ovšem ochotny konzumovat "sluníčkovou omáčku" - cuketa je rozmixovaná, přísady dle libosti, snad mrkev a kari (kurkuma), protože barva je opravdu "sluníčková". Podrobnosti jistě poradí kterákoliv kuchařka zkušená v omáčkách; já jsem u nás specialista na maso a vývary (ty jím skoro sám). Zřejmě to bude fungovat do chvíle, kdy se ukáže, co je základní ingrediencí.
Rozhodně i dnes platí: všechno je jedlé, když se do dostatečně drobně naseká.
0
0
možnosti