Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Chlebíček vezdejší. Vypadalo to, že má nejlepší časy za sebou, ale chytá druhý dech

Česká ikona studené kuchyně – obložený chlebíček – podle některých teorií letos slaví sto let. Není to úplně pravda, na našich stolech byl daleko dřív. Ať tak, či tak, ještě nedávno se zdálo, že své nejlepší časy už má za sebou. Vzdát se jej ale nehodláme. Chlebíček co do kvality chytil druhý dech a přicházejí i jeho nové generace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O. Horák

31. 10. 2016 9:35

Nepřipadá mi že by klasický chlebíček musel chytat druhý dech. Zkuste to nabídnout na rautu kde nejsou modelky (těm nabídněte po lístečku salátu či ozdobně vykrájeném kolečku mrkve) a každý si ho s chutí dá. Tedy pokud někdo nezačne tvrdit že chlebíček je mrtvý a je OUT ho podávat natož jíst v původní podobě.

Ale pozor, musí být poctivý, žádná Rama ale máslo a lehká majonéza také nebývá ono. Raději jeden dobrý jak dva náhražkové.

0 0
možnosti

30. 10. 2016 10:03

No, souhlasím, obložený chlebíček je fenomen a je mně úplně jedno, zda-li původně český, ale zato pro mě spjatý s každou oslavou. I při tom MDŽ se pojídaly chlebíčky, hojně zapíjené "Pražským výběrem", tedy tou odpornou směskou nazývanou vínem. A dnes. Není tak snadné, koupit dobré chlebíčky. Měl jsem rád ty s vajíčkem a šunkou nebo s vlašským, vajíčkovým a později hermelínovým salátem. Dnes jsou v módě ty veganské, no nic pro mě, ale jak se říká: "proti gustu, žádný dišputát", každý ať baští, co mu chutná.

0 0
možnosti

30. 10. 2016 20:31

není problém si udělat vlastní ... z francouzské bagety ... s vlastním salátem nebo vlastní rybí pomazánkou a olivama ... prostě podle chuti :-)

0 0
možnosti