Diskuze
PUNČOCHÁŘ: Jako od babičky? Husté omáčky plné mouky už nikdy
Děkujeme za pochopení.
D. Grundel
Myslim si, ze kdo zkusil jidlo od Punchochare, pochopil, ze rakouska kuchyne se da opravdu delat na spickove urovni. Pokud nekdo potrebuje sist jidla udelana z nahrazek a zahustena moukou nebo bramborami, at si samozrejme poslouzi.
Zkuste si nekdy uvarit gulas z kvalitni klizky, na vine, pouzit pravy hovezi vyvar, pouzit kvalitni zeleninu, misto susene papriky pouzit cerstvou opecenou papriku a nakonec do nej dat cerstvou nasekanou majoranku. Je to jiny "level" nez klasicky hnedy hospodsky gulas.
K. Konavi
mám rád tlusté kuchaře, protože je na nich vidět, že sami jí blafy, které dávají svým konzumentům :)
J. Orlík
Nechci být hrubý nebo jízlivý, ale pohled na pana Punčocháře mě zrovna nepřesvědčil o tom, že on je tím, který by nás měl přesvědčovat o zdravém stravování. Vypadá to, že tu svíčkovou se šesti jídává každodenně.
J. Orlík
Šokuje mě, že takový kuchař, jako je pan Punčochář, používá výrazu svíčková omáčka. Měl by vědět, že název správný je svíčková na smetaně. Ta část, mluvící o svíčkové, je odvozena z použitého masa. A nechci slyšet tvrzení, že to zdomácnělo, že se to bere jako svíčková omáčka. To bych musel přistoupit na název preso, bylinkový čaj a podobné nesmysly. A mimochodem, pokud byc mi manželka připravila "svíčkovou" jen ze zeleniny, tak by měla druhý den na stole papíry s žádostí o rozvod. Toto smetanovou omáčku neošulíte, tyhle omáčky se dělávají relativně málo často, tak musí mít to, co potřebují. NEchci omáčku, kde bude převládat kořenová zelenina, jak ji jinak miluji a mouku téměř nepoužívám.
D. Grundel
Nazev svickova omacka se skutecne vzil, zejmena protoze jako maso se obvykle nepouziva svickova. Svickova se totiz pro tento typ tepelne upravy prilis nehodi, alespon pokud vam nechutnaji podrazky.
Pokud vam vadi vyraz bylinkovy cas a pokud nemate rad svickovou omacku z korenove zeleniny a preferuje tradicni socialisticke zbryndy, je to samozrejme vase vec.
Nicmene si nekdy muzete zkusit zajit k Puncharovi do restaurace Grand Cru a uvidite, ze je to spickovy sefkuchar.
V. Hlisnikovská
Možná bych s panem Punčochářem souhlasila, kdyby....Kdybych přišla do restaurace a ta typicky česká jídla (byť přizpůsobená novým trendům) si mohla objednat. U nás to jde ode zdi ke zdi. Buď jsou všude nebo nikde. Dnes si už rajskou, guláš, koprovku a další v restauraci nedáte. Ještě tak svíčkovou a vepřozelo hlavně v Praze, ale tato jídla nejsou vařena kvůli Čechům, ale aby se vytáhly peníze z cizinců.
D. Grundel
Takze protoze nemuzete najit dobrou csekou restauraci, Puncochar nema pravdu? Zajimava logika.
J. Nový
"Neříkám, že se musíme vzdávat knedlíků úplně, stačí změnit pohled na velikost porce. Přece nepotřebujeme jíst svíčkovou se šesti.
.
Ne, raději se nacpeme těstovinami, že? Ty jsou přeci zdravé a z mouky přeci nejsou :-)))
Nechte na každém co jí, co má rád a přestaňte lidem podsouvat, jak by měli jíst, jak by se měli oblékat atd. A ́T si každý majitel ve své restauraci vaří co chce a buďto to lidé budou kupovat nebo ne. Nechme to na nich....
On někde píše, že si místo sedmi knedlíků máš dát půl kila kolínek? Žer si, co chceš dělníku, ale fakt, že nacpat se kilem jakékoli sacharidové přílohy, to je specialita českých vohnoutů ... aspoň jim na tom pupku drží tepláky od vietnamců. Dobrou chuť :-)