Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Rohlíkový národ. Pekařský výrobek stále dominuje českému stravování

Přestože ze všech stran nasloucháme výživové osvětě, českému jídelníčku jednoznačně vévodí rohlík, jenž stále razantněji vytlačuje chléb. A to i přesto, že už dávno není tím, čím býval. Zhubl, změnil vizáž, ale i složení. Místo pár základních surovin v sobě ukrývá spoustu přídatných látek. Existují ale i skvělé výjimky. Kam pro dobrý rohlík?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

28. 8. 2017 19:20

V KAPITALIZMU, POPULACE NEVĚDOMKY KONZUMUJE VYSOKÝ OBSAH JEDŮ V JÍDLE:

- Chléb se již nekvasí, ale nafukuje se pomocí aditiv

- Zelenina se pěstuje v chemickém roztoku

- Do šunky přidávají vodu a konzervanty

- V masu jsou rastové hormony a chemikálie

- v pivu obsah pesticid přesahuje povolenou hodnotu 100-násobně

- do zubních past se přidávají látky z pracích prášků

0 0
možnosti

K. Jež 888

28. 8. 2017 23:14

Ale zase se dostane na všechny komunisty. Každý má právo na šunku ::)) I komunista. A stoupá délka života.

0 0
možnosti

K. Jež 888

28. 8. 2017 18:16

Nežeru komerční "rohlíky" ani "chleba". Nejsem prase.

0 0
možnosti

J. Nový

28. 8. 2017 6:26

"Nezanedbatelným důvodem je kromě neutrální chuti nízká cena a fakt, že se jedná o jednu porci

.

Tu "jednu porci" jsem nějak nepochopil.

0 0
možnosti

C. Sangrail

27. 8. 2017 20:03

"Česká republika má v současné době jeden z nejvyspělejších pekařských trhů v Evropě, co se týče sortimentní nabídky a úrovně jakosti výrobků." To má být vtip? Drtivá většina národa kupuje pečivo "ze zmražených polotovarů", a kdo to nechce, v pekárnách najde pečivo šustivé, suché, lepkavé, stereotypní, stále stejné. Kdo vyřkl onu větu o "jednom z nejvyspělejších pekařských trhů", měl by si zajít do kterékoli pekárny v Německu či Rakousku.

0 0
možnosti

J. Novak

27. 8. 2017 19:01

Rekl bych, ze rohlik je prave jednim z prikladu, kterym se da odpovedet na to, co je dnes horsi nez za komunistu.

0 0
možnosti

J. Nový

28. 8. 2017 6:26

Jak kde.

0 0
možnosti

27. 8. 2017 11:46

Jo, rohlík? Ten má vypadat úplně jinak než to, co se dnes prodává.

0 0
možnosti

V. Kotas

27. 8. 2017 8:12

Tak zrovna tyhle ty z obrázku ( gumové z hypersupermarketů ) nemusím. Čerstvej od rodinné pekárny ano. Pořád lepší, než sladká žemle s mletým masem z " fůdů ".

0 0
možnosti

27. 8. 2017 6:28

Kam pro dobrý rohlík? Docela těžká otázka. Naprostá a drtivá většina současných bílých rohlíků se mění po několika hodinách ve větší, či menší pryž - s vysokou pružností, evidentní elasticitou a vynikající tvarovou pamětí.

0 0
možnosti

27. 8. 2017 9:29

Proto se dobře používají jako jednorázové zarážky za dveře.

0 0
možnosti