Diskuze
Gruzínci pili víno už v neolitu. Teorii potvrdily džbány staré 8 tisíc let
Podle vědců už není pochyb – gruzínští vinaři jsou nejzkušenější na světě. Mezinárodní tým archeologů pod vedením slavného gruzínského vědce Davida Lordkipanidzeho našel na území zakavkazské republiky řadu stop a pozůstatků svědčících o tom, že víno se tady vyrábělo o tisíc let dříve než na Blízkém východě. Kolébka vinařství se tak přesouvá o něco severněji. Prvními, kdo zvládli přípravu vína, byli Gruzínci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
SH
S. Hammer
20. 11. 2017 5:48
A to není nic jednoduchého přijít na takový způsob výroby vína, stačí maličká chyba a z vína máte močku... Ty nádoby v zemi musely být naprosto čisté, ti lidé museli vědět, že se to musí míchat a do kdy se to musí míchat a kdy už pak stát a víno si poradí samo. Museli vědět, že je důležitá stálá teplota i tlak, nepřístupnost světla.... Museli znát techniku zasíření v případě, kdy by se víno chtělo rozjet.... Naši předkové nebyli žádní troglodyté...
0
0
možnosti