Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bez laktózy a cholesterolu? Veganské ‚sýry‘ z kešu ořechů jsou zdravou alternativou

Trh s rostlinnou stravou se u nás i ve světě neustále rozrůstá a veganské verze dnes najdeme už téměř k jakémukoli klasickému výrobku. Alexandra Šulcová se proto rozhodla začít vyrábět veganské „hermelíny“, které jsou ze surovin prospívajících našemu zdraví. „Alexýry opravdu připomínají chuť některých živočišných sýrů. Charakteristické sýrové chuti dosahujeme procesem zrání, fermentací, tedy působením žádoucích bakterií ve směsi po určitou dobu. „Sýry“ je důležité při zrání nechat v určité teplotě a vlhkosti prostředí, pravidelně je kontrolovat, otáčet a sušit,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Šulcová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2. 2. 2018 14:25

Napr. veganskou cokoladu lze stale nazyvat cokoladou, protoze jeji hlavni slozkou je cokoladovy bob. Nazyvat ale tuk z orechu syrem, kdyz v nem neni ani zlomek mleka, je vsak nesmysl.

0 0
možnosti

2. 2. 2018 13:50

Všechny takové výbuchy jsou jen dobrým byznysmen plánem. Takových kampaní jsme již přežili desítky. Já jsem celý život mazal chléb vepřovým sádlem, snídám jogurt a jím na co mám chuť. Ve svých 80 letech při poslední kontrole paní doktorka konstatovala že výsledky jsou úplně v normě. Podle mě je jediná věc, na kterou by člověk měl dbát a to je, nepřežírat se!

0 0
možnosti

J. Nový

2. 2. 2018 11:37

Lidé jedli maso tisíce let, mají na to uzpůsobené zažívání a proto je potřeba zase nějaké chytráky, aby nám vysvětlil, že pro nás budou nejlepší kešu ořechy, kteří naši předci ve velkém jedli za socíku, po válce, během války, za první republiky a hlavně během středověku.

0 0
možnosti

M. Zhoubný

2. 2. 2018 11:52

Kešu ořechy alergizují nejméně stejně jako mléko.. pokud tedy ostře odlišíme projevy prosté laktozové intolerance od skutečné alergie. Tohle jsou prostě nadšenecké prezentace vlastních názorů, slečnu omlouvá jejích 22 let. Ale jinak pěkná práce, tahle zušlechtěná ořechová hmota.. jen se při tom netvářit, že je to lepčejší sejra.

Na fotografii má nabídku, kterou bych klidně okoštoval, ale na ženské tedy mám vkus jiný.

https://img.blesk.cz/img/1/full/3880652_.jpg

0 0
možnosti

2. 2. 2018 11:05

A mléko už není zdravé?

0 0
možnosti

M. Novák 072

2. 2. 2018 10:51

Pokud bych měl vypadat jako ona, tak to raději zůstanu u vepřového.

0 0
možnosti

M. Nobody

2. 2. 2018 12:48

mně se slečna líbí a navíc je váš komentář zcestný :-)

0 0
možnosti

2. 2. 2018 10:11

Dalsi lidi, co se zblaznili. Ale proc ne. Pokrytectvi je dnes v kurzu.

0 0
možnosti

V. Wolf

2. 2. 2018 12:55

Vysvětlete, prosím.

0 0
možnosti

C. Sangrail

2. 2. 2018 9:21

Jen poznámka: parmezán je přirozeně bez laktózy a má nízký obsah tuku, takže "zdravou" alternativu nepotřebuje. Pokud jde o zacházení se zvířaty ve velkochovech, to je samozřejmě jiná...

0 0
možnosti

M. Zhoubný

2. 2. 2018 7:29

Ano.. geneticky modifikované růstové hormony, zdravou alternativou naznačená vadnost skutečných sýrů, manipulace s přirozeným jevem laktozové intolerance atd. Nic proti osobnímu postoji ke zvířátkům a stravování, ale čekám, kdy konečně někdo napíše něco podobného objektivně o obou stranách mince a s neselektovanými informacemi.

Tím neříkám, že tento ořechový produkt nemůže být docela dobrý. Ale je to jako se sojovým "masem" nebo tofu á la maso.. není to maso, i když udělat se z toho dá leccos a uzené nebo chilli tofu je přímo k sežrání.

0 0
možnosti