Diskuze
Vlašské ořechy a meruňky. Jak na nepečený dort?
Božská kombinace vlašských ořechů a meruněk tvoří základ jednoduchého nepečeného dortu, v němž zužitkujete čerstvě zavařené kompoty i úrodu vlašáků, která bude letos podle všeho v celém Česku výjimečná. A v horkých letních dnech se o vychlazený dezert strhne rvačka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
J. Škodák
14. 8. 2018 10:42
V každém případě je to dobré, ale všem dobrou radu dám. Lépe se k meruňkám hodí mandle, protože jádro pecky meruňky je mandlové chuti. Mandle spaříme, odstraníme tak snadno slupku a na plechu do zlatova orestujeme v troubě. Potom je nemeleme, ale utlučeme v hmoždíři. Je to sice pracnější, ale ten efekt! Kdo nevěří, nechť tak učiní. Zrovna zde píše jedna česká spisovatelka, kterak nemůže v Anglii sehnat mlýnek na ořechy. Lepší jsou ořechy tlučené, než mleté! Pečeme vanilkové rohlíčky a tlapky s tlučenými ořechy a je to rozdíl, kterak si to všichni, co to ochutnali pochvalují.
0
0
možnosti