Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vánoční večeře? Zkuste kapra načerno podle Karolíny Kamberské

Kapr načerno je prý první úprava kapra, která se kdy ocitla na českém štědrovečerním stole. Poprvé jsem ho vyzkoušela v jedné rybářské hospůdce a od té doby už vím, že mi ta jemná a voňavá kombinace chutí naprosto vyhovuje. Ve většině rodin se najde pár konzervativců, kteří nikdy nedají dopustit na kapra v trojobalu. Připravte jim tedy pár porcí, ať jsou spokojeni, a ostatním bližním nabídněte tuto velejemnou tradiční dobrotu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

24. 12. 2018 2:00

Jako malý jsem kapra na černo neměl rád ale čím jsem byl starší, přicházel jsem mu na chuť. Nejlepší býval tak kolem Silvestra, kdy už byl náležitě uleželý a týden udržovaný v mrazu na balkoně. Bylo to jedno z devatera jídel, která se u nás doma na Štědrý večer tradičně dělala. ;-)

0 0
možnosti
PH

22. 12. 2018 8:57

Ó díky redakce! Já se nerad obtěžuji čtením návodů a tak stručné podání receptury, jak jste tu vyvěsili, je přímo ideální.

;-)))

0 0
možnosti