Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KUNC: Maso bez antibiotik a hormonů. Zvěřinu si dopřávejte celý rok, je skvělá

Každoročně s koncem roku přichází čas zvěřiny. Věřím, že pro řadu kolegů i hostů je to velmi vzrušující období. Konečně mají zase po roce možnost pracovat nebo ochutnat výjimečný místní produkt, který patří v Evropě k naprosté špičce. Pro nás v restauraci se však nic nemění, protože jako jedna z mála restaurací používáme zvěřinu celoročně. Jen málo lidí si bohužel uvědomuje, že skutečná sezona zvěřiny není pouze několik měsíců v zimním období, ale po celý rok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J. Novák 768

19. 12. 2018 19:08

"V době, kdy v podstatě nemáte šanci koupit maso, které by v sobě nemělo něco „navíc“, tj. hormon, který podporuje růst, antibiotika a kdoví co ještě, zůstává zvěřina jedním z mála 100% přírodních produktů."

-

Ten pán má nějak poškozený mozek, že si neumí koupit normální kvalitní maso?

0 0
možnosti
JJ

19. 12. 2018 12:23

I zkušení myslivci tvrdí, že se to s konzumací zvěřiny nemá tak přehánět. Všeho totiž moc škodí a maso obzvláště. Bohužel pro mě jako masožrouta.

0 0
možnosti
JT

19. 12. 2018 9:33

Ten chlap vubec nevi, co pise. V jednom odstavci, ze se pro zver nemusi pestovat krmeni, v druhem, ze myslivci dokrmuji. Kecy o tom, ze se divoka zver ma lepe nez ustajena. Rozdil je stejnej jako mezi clovekem co bydli a homelesakem.

A to straseni antibiotiky, ktera metabolismus jatecnich zvirat odboura. Nebo hormony. Naprosta vetsina toho se znici telepnou upravou, zbytek pak v agresivnim prostredi zaludku a dvanacterniku.

0 0
možnosti