Diskuze
Tradiční večeře? Zkuste sto let starý recept na kapra na černo
Kapr na černo se u nás v rodině vaří prakticky odjakživa. Recept pochází z Pražské - holešovické části rodinných předků, a jeho podoba byla přes více než sto let nezměněna. Praktická úprava přišla až počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byla z receptu (samozřejmě kvůli častým námitkám něžného pohlaví) vyřazena krev, která byla nahrazena větším množstvím piva a vývaru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
VF
VM
24. 12. 2018 14:24
Kapra na černo jsem jednou na Štědrý večer dělal, tedy dělal jsem ho 2 dny, už od 23.12.. Znamenalo to nastudovat, jak na to, dokoupit suroviny, které doma běžně nemáme, porovnat se s neobvyklými postupy (třeba oddělit z ryby co nejvíc krve, rybu vykostit a připravit černou omáčku) a doufat, že se to do Štědrého večera stihne a nic se nezadrhne. Povedlo se a všem moc chutnalo, i když knedlík na Štědrý večer byl dost neobvyklý. Ale já z toho byl tak zmožen, že jsem si tu večeři moc nevychutnal.
Nevím, jestli se do toho ještě někdy pustím.
0
0
možnosti
OS
J48a51n 32K82o96z29o49h64o41r53s32k45ý
24. 12. 2018 13:22
trendy kapr. ne, děkuji, odejděte
0
0
možnosti