Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nevěřím, že chybovaly restaurace. Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař

„Argentinské od uruguayského či peruánského masa, pokud je jen trochu prorostlé tukem, nepozná nikdo,“ říká přední český šéfkuchař Radek David. Kauza zkaženého masa, které k nám doputovala z Polska, hýbe českým veřejným prostorem. Naposled debatu ve středu rozvířil ministr zemědělství Miroslav Toman, když na sněmovním výboru prohlásil že restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, je následně vydávaly za argentinské.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Mikulec

14. 2. 2019 15:46

To je přece logické, ptát se kuchaře, :-)) když ma byt maso deklarovano papírove podle EU nařízení správně.

0 0
možnosti

13. 2. 2019 1:00

V Makru to mám balený po těch partiích a jak říká onen kuchař. Jede to lodí relativně dlouho, takže je to i hezky vyzrálé. Tam jsem spokojen.

0 0
možnosti

V. Kotas

8. 2. 2019 20:33

Asi ne. Ale úplně věřit, by se jim dalo jen v případě, že si jezdí pro maso osobně na porážku. Nebo to tak 100% věří dodavatelským firmám ?

0 0
možnosti

8. 2. 2019 3:41

Laboratore to musi poznat. Neni to tak davno, kdy i u nas radila choroba silenych krav prenosna na cloveka.

0 0
možnosti

P. Svobodný

9. 2. 2019 10:01

bud jsi hloupý nebo lžeš !

0 0
možnosti

F. Grimes

7. 2. 2019 19:44

No tak to bych byl rád kdyby mi pan šéfkuchař řekl kde na této planetě seženu porci Wagyu hovězího za 1000 Kč / 44 amerických dolarů dle dnešního kurzu?? Běžné ceny které jsem viděl jsou víc jak desetinásobné, a to za malou porci. Za tisícovku vám nedají ani sousto Wagyu v japonským supermarketu, natož v luxusní restauraci kde se ceny blíží tisícovce dolarů, ne korun.

0 0
možnosti

7. 2. 2019 19:15

"...Nikdo na mase nepozná, ze které je země..."

Prave proto nekupuji "Bio" potraviny, protoze nikdo nepozna (snad krome laboratore) jestli jsou Bio nebo ne.

0 0
možnosti

7. 2. 2019 16:47

Po roce 1990 jme měli jeden a půl milionu krav a vyváželi jsme jatečný dobytek do Německa. Díky dotační politice EU počet krav klesl na desetinu a hovězí dovážíme, třeba i z Polska nebo Argentiny

0 0
možnosti

L. Kalič

7. 2. 2019 18:30

Poděkujme Zemanovi, jaké podmínky pro nás v EU vyjednala jeho vláda. Lidé mu poděkovali tím, že ho za odměnu zvolili 2x prezidentem.

0 0
možnosti

7. 2. 2019 14:26

"Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař"

I když je v textu uvedeno něco úplně jiného, není už na čase zažalovat tenhle bulvár za šíření poplašné zprávy?

0 0
možnosti

7. 2. 2019 10:38

Ministr řekl, že při některých kontrolách nebylo možno dohledat původ masa. A to je problém a chyba restaurací. Za to by měli být tvrdě potrestány a mělo by být zveřejněno jejich jméno. Stejně jako jméno těch, kde byla provedena kontrola a vše bylo v pořádku. Jen tak se dá zamezit podnikání šmejdům. Zveřejnit jejich sviňárny před lidmi a ti aby tam přestali chodit a takový pajzl potom zkrachoval. Bezmilosti.

0 0
možnosti

L. Kalič

7. 2. 2019 18:33

Všechny kontroly, kde bylo zjištěno porušení předpisů, zveřejňovány jsou. Tak se dovzdělej, než se budeš k něčemu vyjadřovat a opět se veřejně ztrapníš.

0 0
možnosti

7. 2. 2019 9:50

Pokud experti nerozeznaji hovezi podle vzhledu, pak ho snad musi poznat podle chuti. A pokud ani to, tak netusim, proc sem vozit drahe hovezi z jizni ameriky. Ledaze by to poznali zakaznici. Na rozdil od sefkucharu.

0 0
možnosti

L. Kalič

7. 2. 2019 18:24

Kdyby hloupost kvetla, tak seš jak jarní louka :-))) Ono by to chtělo chápat psaný text.

0 0
možnosti