Diskuze
Nevěřím, že chybovaly restaurace. Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař
Děkujeme za pochopení.
M. Mikulec
To je přece logické, ptát se kuchaře, :-)) když ma byt maso deklarovano papírove podle EU nařízení správně.
V Makru to mám balený po těch partiích a jak říká onen kuchař. Jede to lodí relativně dlouho, takže je to i hezky vyzrálé. Tam jsem spokojen.
V. Kotas
Asi ne. Ale úplně věřit, by se jim dalo jen v případě, že si jezdí pro maso osobně na porážku. Nebo to tak 100% věří dodavatelským firmám ?
Laboratore to musi poznat. Neni to tak davno, kdy i u nas radila choroba silenych krav prenosna na cloveka.
F. Grimes
No tak to bych byl rád kdyby mi pan šéfkuchař řekl kde na této planetě seženu porci Wagyu hovězího za 1000 Kč / 44 amerických dolarů dle dnešního kurzu?? Běžné ceny které jsem viděl jsou víc jak desetinásobné, a to za malou porci. Za tisícovku vám nedají ani sousto Wagyu v japonským supermarketu, natož v luxusní restauraci kde se ceny blíží tisícovce dolarů, ne korun.
"...Nikdo na mase nepozná, ze které je země..."
Prave proto nekupuji "Bio" potraviny, protoze nikdo nepozna (snad krome laboratore) jestli jsou Bio nebo ne.
Po roce 1990 jme měli jeden a půl milionu krav a vyváželi jsme jatečný dobytek do Německa. Díky dotační politice EU počet krav klesl na desetinu a hovězí dovážíme, třeba i z Polska nebo Argentiny
L. Kalič
Poděkujme Zemanovi, jaké podmínky pro nás v EU vyjednala jeho vláda. Lidé mu poděkovali tím, že ho za odměnu zvolili 2x prezidentem.
"Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař"
I když je v textu uvedeno něco úplně jiného, není už na čase zažalovat tenhle bulvár za šíření poplašné zprávy?
Ministr řekl, že při některých kontrolách nebylo možno dohledat původ masa. A to je problém a chyba restaurací. Za to by měli být tvrdě potrestány a mělo by být zveřejněno jejich jméno. Stejně jako jméno těch, kde byla provedena kontrola a vše bylo v pořádku. Jen tak se dá zamezit podnikání šmejdům. Zveřejnit jejich sviňárny před lidmi a ti aby tam přestali chodit a takový pajzl potom zkrachoval. Bezmilosti.
L. Kalič
Všechny kontroly, kde bylo zjištěno porušení předpisů, zveřejňovány jsou. Tak se dovzdělej, než se budeš k něčemu vyjadřovat a opět se veřejně ztrapníš.
Pokud experti nerozeznaji hovezi podle vzhledu, pak ho snad musi poznat podle chuti. A pokud ani to, tak netusim, proc sem vozit drahe hovezi z jizni ameriky. Ledaze by to poznali zakaznici. Na rozdil od sefkucharu.
L. Kalič
Kdyby hloupost kvetla, tak seš jak jarní louka :-))) Ono by to chtělo chápat psaný text.