Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Od rypáku po ocásek očima fotografa. Jak se dělá tradiční česká zabíjačka

Masopustní veselí vrcholí, vesnicemi proudí rozjařené masky a tuční vepři (a svině) se mění ve voňavé pochoutky. Doba pokročila, a tak, možná i kvůli levné záplavě vepřového v hypermarketech, aby jeden pořádnou tradiční zabíjačku pohledal. V Česku jsou však stále místa, kde kořalka teče proudem, nosí se na stůl a host je zde vítán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

24. 2. 2019 19:54

Prý "Ovaru bude dost"

0 0
možnosti

23. 2. 2019 7:03

Nic o obou polévkách? Ty jsou důležité. Zabijačkový guláš, také nic? "Výslužky" byly důležité, posílalo se všem sousedům, ale to se už asi nesmí...

0 0
možnosti

23. 2. 2019 10:37

Máte pravdu, kotrel plný polévky jsem opomněl zmínit. I výslužka byla.

0 0
možnosti

V. Kotas

23. 2. 2019 6:52

Fotografie je hezká věc, ale zabijačka se musí zažít na vlastní kůži. Teprve poté se ví, o čem to je.

0 0
možnosti

23. 2. 2019 6:10

Já myslel, že se jedná o fotoreportáž s ředitelem think-tanku Evropských hodnot... Na druhou stranu to zas hodnotově vzdáleno není.

0 0
možnosti

23. 2. 2019 8:37

:-)))))))))))))

0 0
možnosti