Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

DAVID: Opisování v gastronomii. Co všechno lidé můžou ukradnout šéfkuchaři?

Myslíte si, že to kuchaři nepotřebují? Opak je pravdou. Autorská práva se porušují dnes a denně. Recepty, design jídla, vzory oblečení pro kuchaře, texty, články. A existují na to autorská práva? Ano i ne. Proti něčemu se dá úspěšně bránit. Proti něčemu vůbec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V. Kotas

24. 4. 2019 17:39

Ale vždyť kuchařky/knihy, se opisují už dávno a stále dokola. Většina receptů má stále stejný základ, postup výroby/zpracování a konečný výsledek je stejně na chuti každého dotyčného, co vaří. Takže je doopravdy jen velmi málo nových originálů.

0 0
možnosti

24. 4. 2019 8:48

Pokud někdo někoho kopíruje, znamená to, že svoji práci dělá dobře. A rozumný člověk leze do médií hlavně proto, aby se jeho myšlenky (i recepty) co nejvíce rozšířili mezi lidi. Cožpak to pan „šéfkuchař“ neví, že nyní brečí nad rozlitým mlékem, operuje právníky a poučuje čtenáře? Proč tedy proboha leze do médií? Snad ne proto, aby celý svůj život strávil pořizováním screenshotů, googlováním jedné věty a veřejnými výlevy ... Extrémně trapné, lidsky je tento člověk absolutní nula.

0 0
možnosti

24. 4. 2019 13:41

To zní, jak kdybyste byl jedním z těch nachytanych, honem si udělal anonymní profil a šel si plivnout

0 0
možnosti

24. 4. 2019 8:38

Tohle se děje obecně ve všech oborech, ať už profesních, nebo jen zájmových.

Internet je prostě plný lidí, kteří místo aby vytvořili něco svého, nového, tak jen kopírují a často tak, že se neobtěžují s uvedením odkazů.

0 0
možnosti