Vše, co jste chtěli vědět Tohle není jen další kuchařka, ale příběh zázračného vzestupu Hestona Blumenthala, britského šéfkuchaře, který sbírá michelinské hvězdy, má vlastní pořad na BBC a v popularitě poráží i Jamieho Olivera. Restauraci The Fat Duck v Berkshire, do které se pořádají zájezdy, proslavil molekulární kuchyní, při které přestáváte věřit svým smyslům: zmrzlina je vyrobena z vajec na slanině, hořící sorbety z vína a čokolády a ovesná kaše ze šneků. Pokud se chcete také pustit do „molekul“, pak neváhejte.
DO KNIHOVNY
The Big Fat Duck Cookbook Heston Blumenthal 532 stran prodává Slovart cena 3 900 Kč
Překvapení ve schránce: daň z nemovitosti vzroste i násobně. Víme, kolik si připlatí v konkrétních městech
Kelímek od jogurtu: mýt, či nemýt? Řada lidí stále tápe, co a v jakém stavu patří do tříděného odpadu
Matka oběti: mluvila jsem s blízkým vraha. Lenka Šimůnková hledá odpovědi na to, co se stalo na filozofické fakultě
V matematice je vidět zhoršení. Velký problém dělala úloha se švadlenami, říká šéf Cermatu po přijímačkách na SŠ
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...