Majitelé Cantiny se mohou chlubit osobním poděkováním od Federica Salase, velvyslance, jenž nabyl v Cantině přesvědčení, že správně připravované speciality přispěly k dobrým vztahům Mexika a ČR.
ČTĚTE TAKÉ: |
Těšit se zde můžete třeba na fajitas, jídlo kovbojů z Texasu. Na nudličky nakrájené marinované steaky se servírují na rozpálené pánvi, podávají se s guacamole salsou, zakysanou smetanou, fazolovou pastou a španělskou rýží. Dát si tu můžete klasické burrito, plněnou pšeničnou tortillu, z masových jídel lze doporučit např. Lomo con Jalapeňos – vepřovou panenku s papričkami jalapeňos podávanou s čedarovou salsou a smaženými bramborovými plátky.
Ceny se pohybují průměrně kolem 200 korun za jídlo, k dražším patří i nápoje. Nicméně tu seženete víno z Velkých Pavlovic a podnik vám investici vrátí i v jiných ohledech – kromě vstřícné obsluhy, která vás neokrade o čas, naladí mexická hudba, o kvalitě pokrmů nemluvě. Ochutnala jsem z denní nabídky kuřecí steak s listovým špenátem zapečený v sýrové omáčce s quesadillou a španělskou rýží (145 korun). Steak byl poctivý a řádně připravený, stejně jako čerstvý listový špenát, spíše ke slabinám patřila málo dochucená španělská rýže. Potěšila velká zeleninová příloha.