31. července 2018 6:03 PRAHA Kristýna Kutnarová

Ve vedrech je tělu jako při horečce, říká Cajthamlová. Nejhorší jsou ‚grilovačky‘

Braai. Grilování. Jihoafrická republika. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tropické teploty představují podle lékařky a výživové poradkyně Kateřiny Cajthamlové pro lidský organismus obrovskou zátěž. Serveru Lidovky.cz...

22. července 2018 6:00 NEW YORK

Šneci obsahují zdravé, víceúčelové proteiny. V New Yorku jsou v módě v kombinaci s vejci

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Život na jediné šnečí farmě v USA s osvědčením od ministerstva zemědělství jde tak, jak by se dalo čekat - líně a v poklidu. Uprostřed Long Islandu...

25. června 2018 ŘÍM

Hlídáte si váhu? Nezapomeňte na to, v kterou hodinu jíte

Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je sice pravda, že jídlo z těstovin je vždy zase jídlem z těstovin, různé studie z posledních let však naznačují, že se náš organismus během 24 hodin...

22. června 2018 5:00 PRAHA

VIDEO: Lidovky.cz vyzkoušely kritizovanou kuchařku pro chudé. Uvařily fazolový guláš podle ministerstva

Fazolový guláš podle ministerské kuchařky pro chudé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Úspornou kuchařku, nebo takzvanou ‚Kuchařku pro chudé‘, vydalo před časem Ministerstvo práce a sociálních věcí. Kniha obsahuje recepty, podle kterých...

13. května 2018 6:00 Kačice (Kladensko)

Muži jsou ve výběru příchutí zmrzliny konzervativnější

Co se neomrzí nikdy, je stará dobrá čokoládová. Spolu s pistáciovou a jahodovou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podle zmrzlináře Darka Hrivňáka jsou muži jsou ve výběru příchutí více konzervativní než ženy, které se nebojí zkoušet nové chutě. Hrivňák v Kačici...

8. května 2018 6:00 PRAHA Alena Pecháčková

VIDEORECEPT: Nejlepší pražma na světě má jméno ‚nam tok pla‘. Zkuste si ji připravit

Pravá Asie - nam tok pla | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server...

5. května 2018 6:00

Chřest v nejlepší formě. Bílý s kerblíkovým dipem, zelený s mátou a mandlemi

Bílý chřest s kerblíkovým dipem a zelený s mátovou a mandlemi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jarní dny nám přinášejí kromě teplého počasí i absolutně čerstvou ranou zeleninu. Je to jako se vším, za chvilku vrchol její sezóny pomine a my si...

4. března 2018 6:00 PRAHA Marie Vejvodová

Chilli papričky zažívají boom. Proč požár v ústech nehasit vodou?

Chilli koření a chilli papričky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Někteří bez nich nedokážou žít, jiní je nemohou vystát. Řeč je o chilli papričkách, které zažívají boom. Mají své výstavy a soutěže a nabízejí mnohem...

11. prosince 2017 6:00 ŘÍM

Potraviny, které zahřejí. Proti zimě může pomoct správně zvolená strava

I polévku s liškami můžete ještě dozdobit osmaženými liškami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máme si v zimě zvětšit porce jídla? Pomáhá sklenka červeného vína navíc? Je lepší teplá polévka nebo těstoviny? A kolik vody máme vypít? Když je naše...

21. října 2017 6:00

Liška jako houbařský evergreen ve smetanové polévce

I polévku s liškami můžete ještě dozdobit osmaženými liškami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Liška obecná je kulinářsky velmi ceněná houba. Jakousi záhadou lišky na několik let zmizely z našich lesů a mýtin. Objevovaly se sporadicky a to jen...

25. září 2017 6:00 KYJEV/PRAHA

Ukrajina, to není jenom boršč. Krymsko-tatarská kuchyně láká na čebureky či jazmu

Čebureky plněné masem a sýrem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Cesty po „modro-žluté” zemi slibují nejen cestovatelské zážitky od travnatých polonin na západě po Azovské moře plné vln, ale také výborné jídlo....

19. září 2017 7:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Vyzkoušejte jarní závitky s kachnou se salátem ze zelené papáji

Vyzkoušejte jarní závitky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

18. září 2017 6:00 PRAHA

PepsiCo v Česku začíná sladit 7Up cukrem místo sirupu

Regál s nápoji v supermarketu, ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společnost PepsiCo začíná používat pro slazení citronové limonády 7Up v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku cukr místo fruktózo-glukózového sirupu....

18. září 2017 6:00 MOSKVA

Aeroflot podává jídlo z nové ruské kuchyně. Například mořský jazyk s obilninami

Boeing 777 v barvách ruské společnosti Aeroflot. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud sedíte v byznys třídě na palubě letadla Aeroflotu a listujete poledním menu, nedivte se, až narazíte na mořský jazyk s obilninami a sladkým...

17. září 2017 6:00 PRAHA

Fast food po česku. Svíčkovou, guláš i knedlovepřozelo si můžete vzít do ruky

Knedlík do ruky s gulášem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společnost Goldens vytvořila ve spolupráci s nizozemskou pekárnu Dutch Bakery kombinaci tradiční české kuchyně a rychlého občerstvení - knedlík do...

Advertorial 28. srpna 2017 6:47

Grilování v přírodě? Vykopejte si Setonův hrnec

Setonův hrnec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je to vlastně jenom díra v zemi s několika horkými kameny a trochou vody, ale úplně stačí k přípravě teplého oběda. Výroba tohoto hrnce vám zabere...

Advertorial 25. srpna 2017 6:05

Na grilu si připravíte i dezert. Už jste zkoušeli grilovat ovoce?

Grilovaný ananas | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po grilované večeři si můžete na grilu připravit ještě dezert. Mezi oblíbená sladká jídla patří grilované ovoce, které můžete dochutit zmrzlinou,...

Advertorial 21. srpna 2017 6:21

V grilu můžete také udit. Je to snadné, ale déle to trvá

Uzené kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Anglii se stává čím dál tím populárnější domácí uzení. Udit maso na grilu není nijak složité, trochu to připomíná nepřímou metodu grilování, kdy...

Doporučujeme 19. srpna 2017 16:54 PRAHA Karolína Krupková

Sladká renesance české cukrařiny. Amatérka, která se prosadila

V nově zrekonstruované Werichově vile na pražské Kampě otevírá Iveta Fabešová... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdysi tu sedával Jan Werich a nad ním se vznášela oblaka doutníkového kouře. Dnes je v ­jeho klubovně slyšet angličtina i španělština a cinkání...

Advertorial 18. srpna 2017 6:00

Grilování není jen pro masožrouty. Na své si přijdou i vegani

Grilované tofu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Veganský styl života se v poslední době stává čím dál populárnější, klasické letní grilovačky s ním ale většinou spojovány nejsou. I vegani si ale...

Advertorial 11. srpna 2017 6:23

Neobvyklá jídla, která můžete ugrilovat. Zkuste pizzu, špagety a avokádo

Pizza Napoletana. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte pocit, že už jste zkoušeli grilovat úplně všechno, co vás napadlo, možná vás ještě překvapíme. Server Lidovky.cz si pro vás připravil...

Advertorial 7. srpna 2017 6:30

Chňapal císařský v banánovém listu. Vyzkoušejte exotické speciality na grilu

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli vás už nebaví grilovat pořád dokola steaky a klobásy, můžete se pustit do exotických receptů. Ochutnejte jídla z Mexika, Thajska a Řecka...

Advertorial 22. července 2017 14:07

Jemná, lehce pikantní či ostrá kuřecí křidélka podle blogerky

Kuřecí křidélka se sezamem a medem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirujte se asijskou kuchyní a zkuste v létě některý z jednoduchých receptů na grilovaná kuřecí křidélka. Petra Davidová, autorka populárního blogu...

25. června 2017 6:30 ISTANBUL

Turecká kuchyně je podceňovaná. Může nabídnout víc než kebab

K jídlu si dejte ayran, nápoj z jogurtu, vody a soli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turečtí šéfkuchaři, kteří si přejí vyvrátit stereotypy o tučné a příliš jednoduché stravě, se snaží očistit pověst národní gastronomie a ukázat...

9. dubna 2017 7:00 SYDNEY

Nejíst tohle, omezit tamto... Ale ‚nezdravé‘ věci mohou být vlastně prospěšné

Čokoláda - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jde o diety, máme tendenci se velmi rychle soustředit na to, co bychom neměli dělat, anebo co děláme špatně - nejíst tohle, tohle omezit, jíst...

26. března 2017 12:31 PRAHA

Věda jménem jogurty. Kupovat a nebo si je dělat doma?

Jemně kyselý a velmi hustý. Řecký jogurt neexistuje, hledejte straggisto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jogurtů jsou na trhu desítky a vyznat se v nich není úplně snadné. Dát přednost těm pevnějším, které zrají ve skleničce, nebo spíš krémovým z tanku?...

25. března 2017 6:00 PRAHA

K jaru patří jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží

Jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lehké a delikátní jehněčí kari je příjemným zpestřením jídelníčku. Výživné, plné chutí a vůní daleké Indie, jemné směsi koření koriandru, římského...

16. března 2017 17:30 PRAHA Karolína Krupková

25 let McDonald’s v Česku: na prvního ‚amerického hamburgera‘ stály frontu tisíce lidí

Před čtvrtstoletím dorazila do Česka pravá chuť Ameriky. První restaurace... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pondělí slaví americký McDonald’s čtvrtstoletí od otevření své první pobočky u nás. Dodnes smaží hranolky a míchá coca-colu ve své první pobočce ve...

aktualizováno 19:11, 7. 3. 2017 18:14 PRAHA

Prestižní Michelinskou hvězdu obhájily tři pražské restaurace

Interiér restaurace Alcron. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luxusním restauracím Alcron, La Degustation a Field se podařilo i letos obhájit michelinskou hvězdu. Nové ocenění Bib Gourmand udělil Michelin...

5. února 2017 7:00 UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky

Velikonoční sekaná - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v...

Speciál 24. prosince 2016 6:10

Kapra, či řízek? Salát ale nesmí chybět až v 94 procentech českých domácností

Dejte letos kaprovi ještě šanci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční pohoda a klid u rodinného krbu. To jsou asociace, které si většina Čechů spojuje s přípravou na vánoční svátky. Během tohoto období se lidé...

18. prosince 2016 17:37 PRAHA

Kapr bez obalu. Tradiční vánoční rybě sluší moderní úprava

Soutěže o nejlepší jídlo z kapra. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční kapr platí za povinnou součást štědrovečerního stolu. Fádní kabátek z mouky, vajec a strouhanky je ale už tak trochu demodé a zejména mladší...

18. prosince 2016 6:00 Judita Matyášová

Bez koláčků neodejdu! Když ekonom peče koláče s lady Remoskou

Pekařův tým zvládne 70 koláčků za 25 minut. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ekonom Roman Doležal skončil s kancelářskou prací a rozhodl se, že si radši v Praze otevře obchod, kde bude péct koláčky podle receptu své babičky....

20. listopadu 2016 6:00 JIHLAVA

Dorty všech tvarů a chutí. V Jihlavě soutěžili cukráři z Česka i zahraničí

Dort, který vypadá jako Karkulka s vlkem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přibližně sedm desítek profesionálních i laických cukrářů se dnes představilo v Jihlavě. Začal tam druhý ročník Cukrářského festivalu. Soutěžící se...

14. listopadu 2016 5:00 PRAHA

Češi mají nejraději café latte, espresso se propadlo na třetí příčku

O kvalitě kávy napovídá pěna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi mají nejraději caffé latte, kupuje si jej 41 procent lidí. Capuccino pije 38 procent populace. Espresso, které bylo loni nejoblíbenější, se...

13. listopadu 2016 6:12 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na budějovickém Gastrofestu slavila úspěch exotická kuchyně

Exotické, kořeněné, ale lehké jídlo, které tak zahřeje, že si budete říkat:... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní gastronomická přehlídka Gastrofest přilákala na českobudějovické Výstaviště na 18.000 lidí, zhruba stejně jako loni. Největší zájem byl...