19. září 2017 7:00 PRAHA

VIDEORECEPT: Vyzkoušejte jarní závitky s kachnou se salátem ze zelené papáji

Vyzkoušejte jarní závitky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

18. září 2017 6:00 PRAHA

PepsiCo v Česku začíná sladit 7Up cukrem místo sirupu

Regál s nápoji v supermarketu, ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společnost PepsiCo začíná používat pro slazení citronové limonády 7Up v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku cukr místo fruktózo-glukózového sirupu....

18. září 2017 6:00 MOSKVA

Aeroflot podává jídlo z nové ruské kuchyně. Například mořský jazyk s obilninami

Boeing 777 v barvách ruské společnosti Aeroflot. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud sedíte v byznys třídě na palubě letadla Aeroflotu a listujete poledním menu, nedivte se, až narazíte na mořský jazyk s obilninami a sladkým...

17. září 2017 6:00 PRAHA

Fast food po česku. Svíčkovou, guláš i knedlovepřozelo si můžete vzít do ruky

Knedlík do ruky s gulášem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Společnost Goldens vytvořila ve spolupráci s nizozemskou pekárnu Dutch Bakery kombinaci tradiční české kuchyně a rychlého občerstvení - knedlík do...

Advertorial 28. srpna 2017 6:47

Grilování v přírodě? Vykopejte si Setonův hrnec

Setonův hrnec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je to vlastně jenom díra v zemi s několika horkými kameny a trochou vody, ale úplně stačí k přípravě teplého oběda. Výroba tohoto hrnce vám zabere...

Advertorial 25. srpna 2017 6:05

Na grilu si připravíte i dezert. Už jste zkoušeli grilovat ovoce?

Grilovaný ananas | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po grilované večeři si můžete na grilu připravit ještě dezert. Mezi oblíbená sladká jídla patří grilované ovoce, které můžete dochutit zmrzlinou,...

Advertorial 21. srpna 2017 6:21

V grilu můžete také udit. Je to snadné, ale déle to trvá

Uzené kuře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Anglii se stává čím dál tím populárnější domácí uzení. Udit maso na grilu není nijak složité, trochu to připomíná nepřímou metodu grilování, kdy...

Doporučujeme 19. srpna 2017 16:54 PRAHA Karolína Krupková

Sladká renesance české cukrařiny. Amatérka, která se prosadila

V nově zrekonstruované Werichově vile na pražské Kampě otevírá Iveta Fabešová... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdysi tu sedával Jan Werich a nad ním se vznášela oblaka doutníkového kouře. Dnes je v ­jeho klubovně slyšet angličtina i španělština a cinkání...

Advertorial 18. srpna 2017 6:00

Grilování není jen pro masožrouty. Na své si přijdou i vegani

Grilované tofu (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Veganský styl života se v poslední době stává čím dál populárnější, klasické letní grilovačky s ním ale většinou spojovány nejsou. I vegani si ale...

Advertorial 11. srpna 2017 6:23

Neobvyklá jídla, která můžete ugrilovat. Zkuste pizzu, špagety a avokádo

Pizza Napoletana. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli máte pocit, že už jste zkoušeli grilovat úplně všechno, co vás napadlo, možná vás ještě překvapíme. Server Lidovky.cz si pro vás připravil...

Advertorial 7. srpna 2017 6:30

Chňapal císařský v banánovém listu. Vyzkoušejte exotické speciality na grilu

Grilování (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jestli vás už nebaví grilovat pořád dokola steaky a klobásy, můžete se pustit do exotických receptů. Ochutnejte jídla z Mexika, Thajska a Řecka...

Advertorial 22. července 2017 14:07

Jemná, lehce pikantní či ostrá kuřecí křidélka podle blogerky

Kuřecí křidélka se sezamem a medem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Inspirujte se asijskou kuchyní a zkuste v létě některý z jednoduchých receptů na grilovaná kuřecí křidélka. Petra Davidová, autorka populárního blogu...

25. června 2017 6:30 ISTANBUL

Turecká kuchyně je podceňovaná. Může nabídnout víc než kebab

K jídlu si dejte ayran, nápoj z jogurtu, vody a soli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Turečtí šéfkuchaři, kteří si přejí vyvrátit stereotypy o tučné a příliš jednoduché stravě, se snaží očistit pověst národní gastronomie a ukázat...

9. dubna 2017 7:00 SYDNEY

Nejíst tohle, omezit tamto... Ale ‚nezdravé‘ věci mohou být vlastně prospěšné

Čokoláda - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jde o diety, máme tendenci se velmi rychle soustředit na to, co bychom neměli dělat, anebo co děláme špatně - nejíst tohle, tohle omezit, jíst...

26. března 2017 12:31 PRAHA

Věda jménem jogurty. Kupovat a nebo si je dělat doma?

Jemně kyselý a velmi hustý. Řecký jogurt neexistuje, hledejte straggisto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jogurtů jsou na trhu desítky a vyznat se v nich není úplně snadné. Dát přednost těm pevnějším, které zrají ve skleničce, nebo spíš krémovým z tanku?...

25. března 2017 6:00 PRAHA

K jaru patří jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží

Jehněčí kari s kardamomem a koriandrovou rýží | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lehké a delikátní jehněčí kari je příjemným zpestřením jídelníčku. Výživné, plné chutí a vůní daleké Indie, jemné směsi koření koriandru, římského...

16. března 2017 17:30 PRAHA Karolína Krupková

25 let McDonald’s v Česku: na prvního ‚amerického hamburgera‘ stály frontu tisíce lidí

Před čtvrtstoletím dorazila do Česka pravá chuť Ameriky. První restaurace... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V pondělí slaví americký McDonald’s čtvrtstoletí od otevření své první pobočky u nás. Dodnes smaží hranolky a míchá coca-colu ve své první pobočce ve...

aktualizováno 19:11, 7. 3. 2017 18:14 PRAHA

Prestižní Michelinskou hvězdu obhájily tři pražské restaurace

Interiér restaurace Alcron. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Luxusním restauracím Alcron, La Degustation a Field se podařilo i letos obhájit michelinskou hvězdu. Nové ocenění Bib Gourmand udělil Michelin...

5. února 2017 7:00 UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Lahůdka dvacátého století? Sekaná a karbanáky

Velikonoční sekaná - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sekaná a karbanátky bývaly na Slovácku ozdobami sváteční tabule. Pokrmy z mletého nebo sekaného masa se přitom dostaly na venkov až někdy v...

Speciál 24. prosince 2016 6:10

Kapra, či řízek? Salát ale nesmí chybět až v 94 procentech českých domácností

Dejte letos kaprovi ještě šanci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční pohoda a klid u rodinného krbu. To jsou asociace, které si většina Čechů spojuje s přípravou na vánoční svátky. Během tohoto období se lidé...

18. prosince 2016 17:37 PRAHA

Kapr bez obalu. Tradiční vánoční rybě sluší moderní úprava

Soutěže o nejlepší jídlo z kapra. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánoční kapr platí za povinnou součást štědrovečerního stolu. Fádní kabátek z mouky, vajec a strouhanky je ale už tak trochu demodé a zejména mladší...

18. prosince 2016 6:00 Judita Matyášová

Bez koláčků neodejdu! Když ekonom peče koláče s lady Remoskou

Pekařův tým zvládne 70 koláčků za 25 minut. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ekonom Roman Doležal skončil s kancelářskou prací a rozhodl se, že si radši v Praze otevře obchod, kde bude péct koláčky podle receptu své babičky....

20. listopadu 2016 6:00 JIHLAVA

Dorty všech tvarů a chutí. V Jihlavě soutěžili cukráři z Česka i zahraničí

Dort, který vypadá jako Karkulka s vlkem. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přibližně sedm desítek profesionálních i laických cukrářů se dnes představilo v Jihlavě. Začal tam druhý ročník Cukrářského festivalu. Soutěžící se...

14. listopadu 2016 5:00 PRAHA

Češi mají nejraději café latte, espresso se propadlo na třetí příčku

O kvalitě kávy napovídá pěna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi mají nejraději caffé latte, kupuje si jej 41 procent lidí. Capuccino pije 38 procent populace. Espresso, které bylo loni nejoblíbenější, se...

13. listopadu 2016 6:12 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Na budějovickém Gastrofestu slavila úspěch exotická kuchyně

Exotické, kořeněné, ale lehké jídlo, které tak zahřeje, že si budete říkat:... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letošní gastronomická přehlídka Gastrofest přilákala na českobudějovické Výstaviště na 18.000 lidí, zhruba stejně jako loni. Největší zájem byl...

12. listopadu 2016 7:15

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Dekadentní pochoutka

Čokoládovo-mandlový dort s blumami. Téměř dekadentní spojení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Švestky zrají na konci srpna, my si však můžeme úrodu jejich příbuzných blum dopřát ještě v listopadu. Ano, jsou z jižních krajin, ze Španělska a...

30. října 2016 7:00 PRAHA

Chlebíček vezdejší. Vypadalo to, že má nejlepší časy za sebou, ale chytá druhý dech

Klasika z Libeřských lahůdek. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Česká ikona studené kuchyně – obložený chlebíček – podle některých teorií letos slaví sto let. Není to úplně pravda, na našich stolech byl daleko...

14. října 2016 6:23

To my naučili Francouze používat vidličku, řekl polský politik

lžíce a vidlička | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Byli to Poláci, kdo naučil Francouze používat vidličku, prohlásil tento týden náměstek polského ministra obrany Bartosz Kownacki uprostřed...

9. října 2016 9:26 Kateřina Svobodová

České vlaječky na španělském česneku mě štvou, říká šlechtitel tuzemských odrůd

Sadbu českého česneku mívá Jan Kozák na předobjednávkách vyprodanou dlouho... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jan Kozák začínal profesní kariéru u cibulnatých květin lilií a tulipánů,, nakonec jej pohltilo šlechtění česneku. Začal se mu věnovat na sklonku...

25. září 2016 6:00 NOVÁ VES U LEŠTINY

Letošní dýně budou jedny z nejlepších, pochvalují si úrodu pěstitelé

dýně (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako jednu z nejlepších sezon z posledních let hodnotí současný rok pěstitelé dýní. Zatímco například loni a předloni situaci komplikovalo sucho,...

4. září 2016 7:00 PRAHA

Cukrárny počesku: Instantní dorty plné aditiv nebo kvalitní řemeslná práce?

Zákusky - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Život je sladký. Češi laskominy z cukráren milují, dopřávají si jich skoro o třetinu víc než po revoluci. Jenže jak to vypadá s kvalitou zákusků?...

2. září 2016 7:00 PRAHA

Co nahradilo český řízek s chlebem? Sendviče na stovky způsobů

Porce kořeněného a uzeného hovězího vložená mezi plátky chleba z pražského La... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vietnamské bahn mi, slepované sushi či natenoučko nakrájená tlačenka v housce ochucená koriandrem: sendviče nové generace se staly hitem posledních...

14. července 2016 10:55 PRAHA

Vydatné deště pomohou houbařům. Najít lze hřiby i žampiony

Houby (Ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zatímco nedávné horké a suché počasí růst hub zastavilo, současné vydatné deště zvednou v příštích dnech šance houbařů na úspěch. V lesích či na...

8. července 2016 6:14 PRAHA

Houby sice rostou, ale kvůli suchu to není žádná sláva

Houbaření - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Houby v Česku nadále rostou, podmínky pro houbaření se ale regionálně značně liší. Zatímco třeba ze Šumavy přicházejí zprávy o poměrně hojných...

3. července 2016 8:00 PRAHA

Konečně zmrzlina. Česko objevuje malé značky bez aromat a barviv

Rybízová zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na poli zmrzliny se u nás odehrává tichá revoluce podobná té, k jaké před časem došlo ve světě kávy a piva. Navrch získávají malé řemeslné značky,...

27. června 2016 7:00 PEKING

Nová čínská delikatesa: polévka z vlaštovčích hnízd s ptačími slinami

Vlaštovka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Propátrejte jídelníček kterékoli z dražších čínských restaurací, a s velkou pravděpodobností na něm narazíte na pokrm nazývaný polévka z vlaštovčích...



Najdete na Lidovky.cz