11. listopadu 2017 6:28

Voňavý galette s ovocem. Šťavnaté pochutnání hotové za chvíli

Galette - rychlý a šarmantní koláč bez formy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Francouzi jsou v pečení mistři. O pečení vědí své a nejde jen o cukrářsky skvostné zákusky, jde i o slavný croissant, pain au chocolat, všechny ty...

Recept 10. listopadu 2017 7:56

Svatomartinská husa s hruškou a pastinákem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Svatomartinská husa podle šéfkuchaře Petra Šmrhy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ke svatomartinským hodům, které jsou právě v plném proudu, neodmyslitelně patří pečená husa, kaldoun a svatomartinské víno. Jak si husu co nejlépe a...

Exkluzivně 9. listopadu 2017 6:17 PRAHA

Oběd kancelářských krys: Kde si dát na Palmovce polévku pho či kari?

Indické jídlo (ilustrační foto). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

Recept 8. listopadu 2017 6:18

Svatomartinská husa podle šéfkuchaře? Přidejte datle a celerové pyré

Husí stehno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ateliér Kalina jako každý rok připravuje svatomartinské menu, které se těší velké oblibě. Menu obsahuje jak tradiční, tak i moderní prvky vysoké...

Seriál 8. listopadu 2017 5:16

ŠÁDA: Lanýže jsou králové kuchyně i účinné afrodiziakum

Lanýže jsou králové kuchyně i účinné afrodiziakum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Patří k nejdražším potravinám na světě a jejich silné aroma a chuť jsou natolik unikátní, že se nepodobají ničemu jinému. Ochutnejte lanýže, krále a...

Recept 7. listopadu 2017 6:19

Jak na domácí těstoviny s plody moře?

Domácí těstoviny s plody moře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na italskou klasiku? Zkuste si připravit domácí těstoviny a k nim plody moře podle receptu šéfkuchaře Marka Pavlaty.

6. listopadu 2017 6:03

SOUTĚŽ: Z farmy rovnou na stůl. Vyhrajte Zeleninovou kuchařku

Zeleninová kuchařka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co vlastně jíst, když nechceme konzumovat tolik masa, mléčných produktů, cukru a lepku? Vyzkoušejte nejoblíbenější a osvědčené postupy šéfkuchaře,...

Rozhovor 5. listopadu 2017 6:48

Tmavé pivo a povidlová buchta, to je moje, říká pivní degustátorka

Věra Lehovcová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Věra Lehovcová rozezná v pivu přes 100 chutí. Nadšená motorkářka a cvičitelka aerobiku je certifikovaná jako degustátorka nejvyššího stupně a zasedá...

Recept 4. listopadu 2017 6:08

Hrušky se svůdnou chutí. Podzimní koláč ze špaldové mouky s meruňkami

Koláč s hruškami a meruňkami doplní ořechy a mandle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by hledal pravé království koláčů v Nizozemsku? Asi málokdo. Nizozemské království je nám gastronomicky spíše známé jako země sýrů a skleníkových...

Rozhovor 3. listopadu 2017 6:25

Jednoho dne veganství nebude možnost, ale nutnost, říká food blogerka

Linda Müllerová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje pálivá jídla a svůj jídelníček si bez chilli neumí představit. Založila úspěšný blog A co teda jíš?, hlavně proto, aby na tuto otázku už...

Recept 2. listopadu 2017 6:59

Netradiční kuře na paprice. Jak na něj poradí šéfkuchař

Kuře na paprice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na českou klasiku? Zkuste kuře na paprice podle receptu šéfkuchaře Marka Pavlaty.

Exkluzivně 2. listopadu 2017 6:25

Oběd kancelářských krys: Kam za exotikou na Vinohradech?

Jednou ze specialit naší akce Mušle v Bruxxu jsou domácí ravioli ze sezónních... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

1. listopadu 2017 6:31

TRČKA: Číšníci pod drobnohledem. Co všechno si hosté pamatují?

Číšník | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nedávno jsem potkal jednoho z našich stálých hostů. Opravdu dlouholetý a loajální host, kterého si pamatuji už z doby, kdy jsem ještě pracoval v...

Recept 1. listopadu 2017 6:13

Fantastická podzimní pochoutka. Připravte si máslo z pečené dýně

Fantastická podzimní pochoutka. Připravte si máslo z pečené dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňovou polévku, pyré či koláč zná už téměř každý. Pokud si chcete dopřát nevšední zážitek, zkuste si doma připravit máslo z pečené dýně.

31. října 2017 6:43

VIDEORECEPT: Připravte knedlíčky shu mai s houbami shitake podle šéfkuchaře

Připravte knedlíčky shu mai s houbami shitake podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

30. října 2017 6:31

Slaná bramborová pochoutka. Jak se vlastně vyrábí?

Chipsy (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Brambůrky u nás zdomácněly, přesto toho o jejich výrobě mnoho nevíme. Kde se začaly vyrábět? A jak se vyrábí dnes?

28. října 2017 6:48

Chvála jablečnému štrúdlu aneb vídeňská klasika s mnoha variacemi

Křehké těsto se ideálně hodí k jablečno-švestkové náplni | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rakousko-uherská monarchie nepochybně ovlivnila naší gastronomii. Když si ale položíme otázku, jestli česká kuchyně ovlivnila tu rakousko-uherskou,...

27. října 2017 6:00

Óda na sádlo. Odborníci vyškrtli živočišný tuk z černé listiny

Spotřeba sádla se stále drží v průměru. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naši předci na ně stovky let nedali dopustit. Na základě vědeckých závěrů a výživových doporučení se však vepřové sádlo dostalo v druhé polovině...

26. října 2017 7:00 MILÁN

Ital ročně spořádá v průměru 23,5 kilo těstovin. Salvadořan jen necelé kilo

Špagety, makaróny, linguine, penne, lasagne, fusilli, ravioli,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Italové jsou největšími konzumenty těstovin, každý z nich jich rok co rok spořádá 23,5 kilogramů. U příležitosti světového dne těstovin o tom...

26. října 2017 6:00

Oběd kancelářských krys: Kam za českou kuchyní v centru Prahy?

Staročeská uzená kachna | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

25. října 2017 6:00 BRNO

Ve vinařství chybí odborníci, ačkoliv zájem o studium oboru roste

Burčák - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve vinařství chybí odborníci, přestože zájem o studium na specializované škole ve Valticích roste. Mezi nejvíce poptávané profese patří vinař,...

25. října 2017 6:00

VIDEORECEPT: Kuřecí stir-fry s wok zeleninou

Kuřecí stir fry. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

21. října 2017 6:00

Liška jako houbařský evergreen ve smetanové polévce

I polévku s liškami můžete ještě dozdobit osmaženými liškami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Liška obecná je kulinářsky velmi ceněná houba. Jakousi záhadou lišky na několik let zmizely z našich lesů a mýtin. Objevovaly se sporadicky a to jen...

19. října 2017 6:00 PRAHA

Oběd kancelářských krys v Praze 8: Jídla, co na podzim zahřejí a zasytí

I takhle může vypadat večeře Na Krásné vyhlídce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší...

18. října 2017 6:00

SLÁDEK: Čerstvý chmel je jen jednou ročně. Pojďme slavit pivo z čerstvého chmelu

Pivo - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Říkají vám něco názvy jako Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Saaz Late, Kazbek, Premiant či Bohemie? Pokud ne, tak vězte, že teď budu mluvit o našem...

17. října 2017 6:07

VIDEORECEPT: Indonéská kuřecí polévka Soto ayam

Indonéská kuřecí polévka Soto ayam | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V dalším dílu kulinářského seriálu serveru Lidovky.cz připravuje Zdeněk Křížek, šéfkuchař restaurace Spices, která se specializuje na asijskou...

17. října 2017 6:00 BRNO

Vinaři letos uvedou na trh přes dva miliony lahví Svatomartinského vína

Svatomartinské víno ročník 2009 představili jihomoravští vinaři také na... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vinaři letos uvedou na trhu znovu mírně přes dva miliony lahví Svatomartinského vína, což je stejně jako loni. Výroba mladého vína je ve finálním...

16. října 2017 6:00 RUMBURK (Děčínsko)

Cidre z původních odrůd jablek vzniká v Českém Švýcarsku

Rumburský BB Cidre. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ze starých sudetských odrůd jablek vzniká v Českém Švýcarsku originální cidre. Stoprocentně přírodní produkt začali řemeslně vyrábět jako koníček dva...

Recept 15. října 2017 6:22

Čínské knedlíčky dim sum krok za krokem. Jak na ně?

Dim sum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čínské knedlíčky dim sum můžete servírovat jako předkrm, ale klidně i jako plnohodnotný oběd či večeři. Vyzkoušejte recept blogerky Lindy Müllerové,...

14. října 2017 6:10

Japonské mořské řasy jako zásobárna zdravých látek i delikátní pochoutka

Dressing na salát z mořských řas obsahuje sezamovou pastu, sojovou omáčku a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Japonsko, země omývaná oceánem ze všech stran, je příkladem jak pevně jsou mořské řasy spo-jeny s místní gastronomií a způsobem života. Řasy jako...

Rozhovor 13. října 2017 6:32

Z hmyzu lze udělat superpotravinu. Záleží na tom, co jí, říká šéfkuchař

Petr Ocknecht | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako první začal v Česku servírovat v restauraci cvrčky, šváby nebo sarančata. „Hmyzí“ kuchyni se věnuje více než 14 let a rád tvrdí, že hmyz...

12. října 2017 16:00 LONDÝN

Nejlepší restaurací světa je The Black Swan v Anglii

The Black Swan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejlepší restaurací na světě je podle mezinárodního průzkumu cestovatelského serveru TripAdvisor podnik The Black Swan v severovýchodní Anglii.

Exkluzivně 12. října 2017 6:54

Oběd kancelářských krys: Kam za vegetariánským jídlem v Nuslích či Podolí?

Podolka není čistě vegetariánská, podávají tu i výborné burgery. Ale svojí... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která vegetariánská restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server...

11. října 2017 6:10

ŠÁDA: Zvěřina nebyla a nikdy nebude obyčejné maso

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zvěřina má nejčistší a nejzdravější maso v biokvalitě a při jejím zpracování panují přísná zdravotní opatření. To vše činí ze zvěřiny prvotřídní maso...

Doporučujeme 10. října 2017 6:14

Bistro podle dědečka. Žabí stehýnka a kachní terina za rozumnou cenu

Na menu musí být alespoň jeden pokrm z kachního masa: třeba lehce orestované... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dcera a vnuk slavného pařížského šéfkuchaře Raymonda Olivera otevřeli v Praze bistro, které jde ke kořenům jejich rodinné tradice: žádné ambice na...

7. října 2017 6:40

Dietní a zahřívací. Indická pikantní dýňová polévka s kurkumou a zázvorem

Indická polévka s kurkumou a zázvorem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýně nám uzrávaly celé léto, když do nich zahrneme cukety, které do skupiny dýní patří a které jsou označované také jako letní dýně. Podzimní dýně...



Najdete na Lidovky.cz