16. června 2018 5:33

Hříšně dobrý. Čokoládový nepečený dort s jahodami

Čokoládový nepečený dort s jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když máte na párty pozváno hodně hostů a chcete jim naservírovat něco sladkého, zvolte nepečený čokoládový dort s jahodami. Nasytí touhu po sladkém...

14. června 2018 6:36

SOUTĚŽ: Vyhrajte unikátní kuchařku, na které pracovalo 70 nejlepších českých šéfkuchařů

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí...

13. června 2018 6:17 Praha

PAVLÍK: (Ne)týmová hra. Na intriky není v gastronomii prostor

Pavol Pavlík. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Práce v gastronomii by se dala klidně přirovnat k jakékoliv týmové hře. Nikdy nejde o jednotlivce, ale o každého zúčastněného. Kdo to má obráceně, má...

12. června 2018 6:09

Islandské speciality i poctivý kváskový chleba. Nové pekařství na Újezdu musíte navštívit

Islanďan Davíd Arnórsson ve své pražské pekárně Artic Bakehouse. Vše včetně... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Islanďan Davíd Arnórsson (38) se jen pár týdnů po otevření své pekárny Artic Bakehouse na pražském Újezdě stal neobvyklým úkazem. Proč se pekař z...

11. června 2018 6:00

Procházka Sapou s Asi.jatkou. Kde koupit čerstvou zeleninu a kde si dát nejlepší pho?

Bez pasu do Vietnamu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čerstvý koriandr, thajská bazalka i citronová tráva. Korýši v kádích a nejlepší vietnamská bistra v Praze. Areál Sapy je známý především jako tržnice...

10. června 2018 6:53 PRAHA

Vinaři z Troji začali vyrábět perlivá vína, možná zvětší vinice

Víno (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Trojští vinaři z vinice svaté Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy v letošním roce kromě tichých vín vyrobili poprvé i perlivý mok, celkem 4000...

9. června 2018 5:49

Řecké vábení. Cherry rajčata s kozím sýrem, tymiánem a medem

Glazovaná rajčata s medem, kozím sýrem a pikantními kapary završí voňavý... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Letní dovolená je už v dohlednu. Současné počasí sice k atmosféře k ní navádí už od dubna, ale vůni a šum Egejského moře nepřinese. Stejně jako...

8. června 2018 6:23 PRAHA

Zapomeňte na grilování, do Česka vtrhlo barbecue. Jaký je v nich rozdíl?

Američané Dean a Lori Selbyovi mají ve své pražské restauraci takzvaný smoker,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nižší teplota, delší čas, víc dovedností… a na konci maso tak křehké, že se rozpadá pod dotykem vidličky. Ač jsou Mekkou barbecue Spojené státy, jeho...

Recept 8. června 2018 6:19

Jak na pečenou makrelu? Nejlepší je s výraznou omáčkou

Makrel je mnoho druhů: některé mají výrazné tmavé pruhy, jiné nenápadné... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle nenápadná ryba, kterou zná česká kuchyně hlavně v uzené podobě, má lahodné maso, které vynikne jak v suši, tak jednoduchým pečením v troubě...

7. června 2018 10:54 PRAHA

Kebab, většinou zmražený a s fosfáty. Co je v pochoutce, která poslala do nemocnice desítky lidí

Kebab - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obliba kebabu u nás rok od roku roste a bister, která ho nabízejí, rychle přibývá. O to víc milovníky tohoto rychlého občerstvení zaskočil případ z...

7. června 2018 5:02

VIDEORECEPT: Ugrilováno za deset minut. Jak na kuře tandoori?

Grilované kuře tandoori s indickým salátem a chléb papadum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz....

Seriál 6. června 2018 6:12

DAVID: Rezervace, nechodiči a zavřené restaurace. Proč se vyplatí zavolat?

Radek David | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozmohl se nám tady takový nešvar, známá hláška z českého filmu. Tentokrát by na tabuli bylo na napsáno REZERVACE A NECHODIČI.

Doporučujeme 5. června 2018 5:36 Praha

Nové bistro na Letné dostalo název Pipca. Specialitou jsou kuřata opečené na rožni

Kromě klasického grilovaného kuřete si můžete drůbeží maso objednat též... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šťavnatá kuřata opečená na ohňové stěně jsou hlavní specialitou nového bistra na pražské Letné. Kovová rotisserie je v podniku Pipca hlavním...

Recept 3. června 2018 5:59

Jde to i na sladko. Připravte si chřestový koláč podle cukráře

Chřest | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřestová sezona stále ještě neskončila, pokud si chcete dopřát ještě jeden neobvyklý pokrm z královské zeleniny, zkuste chřestový koláč od cukráře...

2. června 2018 6:24

Bezinková nevěsta. Dort s bezinkami boří královské tradice

Bezinková nevěsta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Britská královská svatba prince Harryho s Meghan Markle ukázala, že jde tak trošku o zpupný pár, kterému se podařilo s jistou škodolibostí zbořit...

Rozhovor 1. června 2018 6:00 PRAHA

Tlačenka je nechutná. Polkl jsem první sousto a pak ji před tchánem zvrátil, říká italský zmrzlinář

Pietro Amato | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Narodil se v Palermu a vystudoval politologii, nyní žije v Praze a živí se tím, že vyrábí pravé italské gelato. „Žiji tu rád, Praha je krásné město,...

31. května 2018 6:27

KUNC: Skrytý klenot v pražské Troji

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste rozklikli tento článek, jen abyste zjistili, budu-li psát o sobě, musím vás hned na začátku zklamat. Jsem samozřejmě hrdý na práci, kterou...

Rozhovor 29. května 2018 6:59

Jídlo na ohni má jinou chuť i vůni, kam se hrabe trouba, říká šéfkuchař

Místo obvyklých šelem si Přemek Forejt oblíbil motýly: otakárka fenyklového si... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se šéfkuchařem olomoucké restaurace Entrée Přemkem Forejtem (31) o tom, kdy měl v kuchyni největší trému, proč chce mít restauraci plnou živých...

26. května 2018 6:08

Salát s uzenou makrelou a jogurtovou zálivkou s koprem. Osvěží a zasytí

Salát s uzenou makrelou a jogurtovou zálivkou s koprem. Osvěží a zasytí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Makrela nám může připomínat neslavné doby socialismu, když byla prakticky jednou z mála mořských ryb, které byly, kromě nespecifikovaného rybího...

Recenze 25. května 2018 6:37

Naturální vína, lokální suroviny. Restaurace Thir v Táboře stojí za výlet

Proměnlivé menu může mít podobu štýrské polévky se zakysanou smetanou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Progresivní restaurant v Táboře staví na konceptu lokálnosti – v létě má z okolí až devadesát procent surovin. Menu pro Thir střídavě vymýšlejí...

23. května 2018 6:18

ŠÁDA: Chřest, lahůdka s léčivými účinky

Chřestový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králem jarní kuchyně je podle mě rozhodně chřest. Dokonce i zarytí milovníci masa jsou ochotni ho jíst samotný, tak lahodná zelenina to je.

Doporučujeme 22. května 2018 6:25 Praha

Příběh z nemlékarny. ‚Se supermarkety spolupracovat nechceme, dokážou výrobce zruinovat‘

Mladý pár přesunul výrobu Nemléka ze sdílené kuchyně do větších prostor... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V bývalém mlýně na břehu Berounky dnes Amálie Koppová (24) a David Balcar (23) vyrábějí rostlinná mléka a jogurty značky Nemléko. Malebná krajina,...

Recept 20. května 2018 6:20

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

19. května 2018 5:53

Rebarbora a jahody. Dokonalá barevná a chuťová kombinace v rychlém koláči

Osvěžující letní moučník | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rebarbora se už několik let těší neuvěřitelné oblibě v gastronomii. Stále se kultivují nové a nové odrůdy, takže rebarbora je sladší, křehčí, nemusí...

Doporučujeme 18. května 2018 6:28

KAMU: Drastické diety? Hladovění? Už nikdy!

Zároveň si stojím za tím, že pokud se pravidelně hýbu, jakože sport miluju a... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S přicházejícím létem začínáme řešit přebytečná kila nabraná v zimě a začínáme se pouštět do šílených, mnohdy drastických diet, které nejsou zdravé,...

Doporučujeme 17. května 2018 6:39

Kvásek je základ. Pokud stojíte o nejlepší pizzu v Praze, vyražte na Břevnov

Špičkové suroviny jsou základem zdejší pizzy: obložena je buvolí mozzarellou z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na začátku je kvas z mouky mleté mlýnskými kameny. Pak přichází velmi, velmi dlouhé kynutí, díky němuž je těsto lehké, křupavé a taky dobře...

16. května 2018 5:50

Gastroturistika v Čechách aneb proč si dělat rezervaci do restaurací

Miroslav Grusz, šéfkuchař mg restaurace | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako všichni dobří manažeři si i vedení restaurace podle rezervací plánují práci, objednávky, počet zaměstnanců, vaření a jiné přípravné práce.

15. května 2018 13:29

VIDEORECEPT: To nejlepší z thajské kuchyně. Jak na ostrou polévku Tom Yum?

Thajská pikantní polévka Tom Yum Nam Sai | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz pokračuje v seriálu exkluzivních...

13. května 2018 6:00 Kačice (Kladensko)

Muži jsou ve výběru příchutí zmrzliny konzervativnější

Co se neomrzí nikdy, je stará dobrá čokoládová. Spolu s pistáciovou a jahodovou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podle zmrzlináře Darka Hrivňáka jsou muži jsou ve výběru příchutí více konzervativní než ženy, které se nebojí zkoušet nové chutě. Hrivňák v Kačici...

12. května 2018 6:00 PRAHA

Rozpalte gril. Steak na uhlí s mrkvičkami, omáčkou chimichurri a bylinkami

Hovězí steak s pikantní bylinkou omáčkou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S nástupem teplého počasí nastává čas grilování. Příprava jídla na ohni zasáhne skoro celý národ a je přímo českou vášní srovnatelnou s houbařením a...

11. května 2018 6:30 Kristýna Kutnarová

Přichází sezóna chřestu. Přidejte si ho do rizota, těstovin či salátu

Chřest. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Květen a červen jsou jedinými měsíci v roce, kdy u nás roste chřest. Tato zdravá a chutná zelenina se dá konzumovat i jako hlavní chod, my vám ale...

8. května 2018 6:00 PRAHA Alena Pecháčková

VIDEORECEPT: Nejlepší pražma na světě má jméno ‚nam tok pla‘. Zkuste si ji připravit

Pravá Asie - nam tok pla | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server...

5. května 2018 6:00

Chřest v nejlepší formě. Bílý s kerblíkovým dipem, zelený s mátou a mandlemi

Bílý chřest s kerblíkovým dipem a zelený s mátovou a mandlemi. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jarní dny nám přinášejí kromě teplého počasí i absolutně čerstvou ranou zeleninu. Je to jako se vším, za chvilku vrchol její sezóny pomine a my si...

5. května 2018 6:00

Švédská specialita pochází z Turecka. Historie masových koulí hýbe švédským Twitterem

Kromě minuty ticha byly oběti útoku ve švédské metropoli uctěni i spuštěním... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jde pravděpodobně o nejznámější pokrm ze švédské kuchyně. Oblíbené masové koule, které se přelévají hutnou omáčkou a servírují se s bramborovou kaší...

Doporučujeme 4. května 2018 6:00 PRAHA

Čím nahradit tuzemák? Přežil několik režimů a populární je i v současnosti

Tuzemák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tuzemák se stal předmětem táhlého sporu mezi českými výrobci tvrdého alkoholu a Evropskou unií. Jádrem neshod je umělá tresť, která tuzemáku dává...

3. května 2018 6:15 PRAHA Kristýna Kutnarová

Limonády z jarních květů. Udělejte si doma pampeliškovou, bezovou či šeříkovou

Bezinková limonáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přišlo jaro a s ním i první květy. Limonády s květinovými příchutěmi sice kavárny a restaurace již běžně nabízí po celý rok, vy se ale můžete nechat...