Ze surovin připravíme tvarohové těsto. Z něj vyrobíme knedlíčky, které plníme půlkou jahody a vaříme ve vroucí vodě, kterou ochutíme cukrem, nebo i plátky citronu. Jahody pokrájíme a dochutíme moučkovým cukrem, na másle osmahneme strouhanku. Uvařené knedlíčky dáme na jahody a posypeme je strouhankou. Knedlíčky se strouhankou ozdobíme mátou.
Jahodový shake 500 g jahod, 1 l mléka, 200 g jahodové zmrzliny, 3 ks cukrářských piškotů, 50 g medu Vše rozmixujeme a nalijeme do vhodných nádob. Přidáme jahodovou zmrzlinu.
Jahodový italský créme 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 500 g mascarpone, 500 g tvarohu, jahodová šťáva z kompotu, 500 g čerstvých jahod Žloutky vyšleháme s cukrem, dáme vychladit a nakonec přidáme mascarpone a tvaroh a vymícháme v hladký krém, který plníme do připravených misek či sklenic na střídačku s jahodami a šťávou.
Jahody v čokoládě 20 ks jahod, 200 g čokolády na vaření Čokoládu šetrně rozpustíme při teplotě do 45 °C. Poté do ní namáčíme jahody. Necháme zatuhnout na pečicím papíře na chladném místě. Po vychladnutí podáváme.