Tyto soutěže jsou podle Petra Hanzálka, který ochutnávku pořádá, jakýmsi oscarovým kláním ve světě čokolády. Ochutnávka na konci března podle Hanzálka zájemce naučí rozeznávat „chutě čokolád připravených z různých odrůd kakaových bobů“. Ochutnávat by se mělo deset vzorků od zahraničních rodinných pařížských čokolatiérských podniků, od italské značky Domori nebo bolivijské El Ceibo. Podle Hanzálka jsou kvalitní druhy čokolád tak rozdílné jako různé odrůdy vín, na světě se se prý pěstuje kolem 200 různých odrůd kakaových bobů. „Kvalitní čokolatiéři nakupují kakaové boby přímo od plantážníků za třikrát až pětkrát vyšší cenu, než je na burze, a čokoládu vyrábějí ve svých vlastních podnicích,“ dodal.
Degustace je připravena na 31. března v sále Břetislava Bakaly v Brně, degustační vstupné je 200 korun.
Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání
Regionální mutace| Lidové noviny - Brno