Bruslení oblíbeným zimním sportem, důkazem toho jsou rybníky plné bruslařů s hokejkami.
Autor: Tomáš Hájek, Lidové noviny
Pracovníci povodí Moravy odstraňují namrzlou vodu z okrajů splavu v Rajhradě
Autor: Tomáš Hájek, Lidové noviny
Síla ledu na prvním rybníce v Mariánském údolí v Brně-Líšni byla 17 centimetrů.
Autor: Tomáš Hájek, Lidové noviny
Strážníci Městské policie v Brně měří na jednom z rybníků v Mariánském údolí v Brně-Líšni tloušťku ledu.
Autor: Tomáš Hájek, Lidové noviny
Na Orlíku u Zvítkova si lidé naplno užívají zimních radovánek.
Autor: Lidové noviny
Vesnice v Bosně odřízl sníh od světa.
Autor: Reuters
V Benátkách zamrzají kanály.
Autor: Reuters
V Moskvě rybaří i za krutých mrazů.
Autor: Reuters
Rybáři na řece Jenisej nedaleko Krasnojarsku
Autor: Reuters
Zamrzlé Labe v Drážďanech.
Autor: AP, ČTK
Ruku k dílu přiložil i velitel. Zmrzlá voda na kolejích znemožnila v Plzni průjezd vlaků na trati směrem na Cheb.
Autor: Petr Eret, ČTK
V Liberci kvůli mrazům prasklo vodovodní potrubí.
Autor: ČTK
V Liberci kvůli mrazům prasklo vodovodní potrubí.
Autor: ČTK
V Liberci kvůli mrazům prasklo vodovodní potrubí.
Autor: ČTK
Versoix u Ženevského jezera. Ve Švýcarsku byla naměřena nejnižší teplota letošní zimy minus 35,1 stupně.
Autor: ČTK
Sarajevská tramvaj české výroby, která zastavila v průběhu chumelenice - a už se nerozjela.
Autor: Reuters
Ptáci v Petrohradě
Autor: ČTK
Spoustu práce měli s odklízením sněhu hasiči z Bukurešti
Autor: Reuters
Na pobřeží Ženevského jezera to připomínalo poháku o ledové královně.
Autor: Reuters
V Petrohradě využili tuhých mrazů k ozkoušení své výdrže místní otužilci
Autor: Reuters
Počasí - ilustrační foto.
Autor: ČTK
Vedoucí lékař Koronární jednotky Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce doc. MUDr. Petr Ošťádal, Ph.D.
Nemocnice Na Homolce.
Šílený pokus. Dva Britové chtějí překonat nazí na šlapadle Atlantik.
www.oceanpedalchallenge.co.uk
Neobvyklá podívaná: rybáři v pákistánském přístavu Karáčí vytahují z moře dvanáctimetrového žraloka obrovského.
Autor: Reuters
Obřího žraloka museli rybáři vytáhnout pomocí tří jeřábů.
Autor: Reuters
Kuriózní úlovek: v pákistánském přístavu Karáčí vytáhli z moře 12metrového žraloka.
Autor: Reuters
Letec a parašutista Felix Baumgartner se připravuje na seskok z výšky 36 576 metrů nad zemí.
felixbaumgartner.com
Letec a parašutista Felix Baumgartner se připravuje na seskok z výšky 36 576 metrů nad zemí.
felixbaumgartner.com
Kdy přesně se stal vztyčený prostředníček urážkou?
Autor: Shutterstock
Meteoroložka Alena Zárybnická (archivní foto z roku 2005).
Autor: Lidové noviny
František Škroup, autor české hymny, zemřel před 150 lety.
Vesmírný objekt? Nikoliv, jde o unikátní ledové iglú od architektů z ateliéru Mjölk.
Autor: ČTK
V Liberci je vejce jen malé, má kolem 2,5 metru na šířku a 175 centimetrů na výšku. Větší iglú stojí v Kanadě.
Autor: ČTK
Počasí v Česku architektům přeje. Iglú ve tvaru vejce vzniklo za pouhých deset hodin.
Autor: ČTK
Ateliér Mjölk vyrobil na přehradě v Liberci unikátní ledové iglú, jde o přístřešek pro bruslaře.
Autor: ČTK
Libereckou přehradu zdobí vejcovitá stavba z ledu. Jde o přístřešek pro bruslaře ateliéru Mjölk.
Autor: ČTK
Pardubická restaurace Luna Rossa chce nabídnout domácí italskou kuchyni. Ostatně, vaří tu rodilý Ital. Přesto musí ještě spoustu věcí doladit, aby nabídka odpovídala požadovaným cenám.
Michal Sänger
Hlavní chody trochu pokulhávají. Třeba slávky za 250 korun ceně rozhodně neodpovídaly.
Michal Sänger
Předkrmy jsou výborné. Například bruschetta s rajčaty.
Michal Sänger
Za těstoviny během oběda zaplatíte 95 korun namísto 120 korun.
Michal Sänger
Pětice harmonikářů z KLDR hrající hit norské popové skupiny A-ha Take on Me se stala hitem na internetu.
Každá úprava jídelníčku by neměla být utrpením, ale dlouhodobě přijatelnou změnou.
Autor: Shutterstock
Alžběta II. a princ Philip na fotografii z roku 1947.
Autor: ČTK
6 – Necháme okapat na ubrousku, který vsákne přebytečný tuk. Podáváme s citronem a bramborem, bramborovým salátem nebo kaší.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
5 – Řízek se v pánvi musí hýbat a máslo by mělo pěnit jen tak vyžene strouhanku do „vlnek“.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
4 – Smažíme z obou stran na přepuštěném másle (případně sádle), ne ve fritovacím hrnci.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
3 – Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Důležité je, aby se vejce nemixovala, ale jen rozšlehala vidličkou – jinak strouhanka po usmažení zůstane plochá (načechraná vajíčka ji naopak zvednou). Strouhanku ani moc nepřitlačujeme.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny