***
POTŘEBUJEME:
4 plátky hovězí svíčkové nebo
roštěné, každý o váze cca 100 g
3 lžíce nahrubo drceného černého
pepře a 3 lžíce nastrouhané
citronové kůry
1 lžíce olivového oleje
6 menších, dobře uzrálých rajčat
4 podélné čerstvé housky
2 lžíce bílého plnotučného jogurtu
a 2 lžíce kremžské hořčice
hrst lístků rukoly nebo špenátu
POSTUP: Drcený černý pepř promícháme s citronovou kůrou a touto směsí zlehka potřeme plátky masa po obou stranách. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka opečeme z každé strany 2 minuty a poté propékáme na středním plameni z každé strany další 2 minuty (takto získáme středně propečené maso). Steaky vyjmeme z pánve, dáme je stranou a pánev vrátíme na oheň. Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou směrem dolů je vložíme do rozehřáté pánve. Za mírného potřásání zlehka orestujeme, až jsou rajčata zespoda nahnědlá a jejich dužnina je na omak zcela poddajná. Mezitím si připravíme housky tak, že je podélně hluboce nakrojíme a spodní část střídky potřeme směsí, kterou jsme připravili z bílého jogurtu a kremžské hořčice. Do připravené housky vložíme opečený steak, na něj položíme tři poloviny orestovaných rajčat a nakonec přidáme lístky rukoly nebo čerstvého špenátu. Přiklopíme a ihned podáváme.