Diskuze
Když jeden (skvělý) steak prostě stačí
Do Café de Paris se chodí v podstatě jen na jediné: na hovězí roštěnou s domácími hranolky. V Praze byste těžko hledali lepší. K tomu tiché Maltézské náměstí a na romantický večer je zaděláno. Slušně tu zacházejí i s otloukánkem pražských „francouzských“ restaurací, cre` me br^ulée.
Děkujeme za pochopení.
vchytil
steak
Děkuji za přínosné recenze. Jsem velkým osobním příznivcem Café de Paris a doporučuji návštěvu. Dovolím si připodotknout, že se zde nejedná o klasický steak ale o roštěnou, pro kterou se i v angličtině používá výraz entrecote viz
http://www.thefreedictionary.com/entrecote.
Navíc zde se jedná o tzv. francouzskou kuchyni, kde steak jistě neni entrecote.
Klasické steaky jako T-Bone, I Bone a další mají jistě lepší v např. v La Finestra, ale ne za tak příznivou cenu.
Bon apetit
Eva Povondrová
Beárnská omáčka
Jenom bych chtěla podotknout, že omáčka podáváná ke zmíněné roštěné se nejmenuje bernská, ale beárnská. Tedy nikoliv podle švýcarského hlavního města, ale podle provincie Beárn ve Francii.
Zdravím E. Povondrová