Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když jeden (skvělý) steak prostě stačí

Do Café de Paris se chodí v podstatě jen na jediné: na hovězí roštěnou s domácími hranolky. V Praze byste těžko hledali lepší. K tomu tiché Maltézské náměstí a na romantický večer je zaděláno. Slušně tu zacházejí i s otloukánkem pražských „francouzských“ restaurací, cre` me br^ulée.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vchytil

17. 6. 2009 21:12
steak

Děkuji za přínosné recenze. Jsem velkým osobním příznivcem Café de Paris a doporučuji návštěvu. Dovolím si připodotknout, že se zde nejedná o klasický steak ale o roštěnou, pro kterou se i v angličtině používá výraz entrecote viz

http://www.thefreedictionary.com/entrecote.

Navíc zde se jedná o tzv. francouzskou kuchyni, kde steak jistě neni entrecote.

Klasické steaky jako T-Bone, I Bone a další mají jistě lepší v např. v La Finestra, ale ne za tak příznivou cenu.

Bon apetit

0 0
možnosti

Eva Povondrová

14. 6. 2009 11:25
Beárnská omáčka

Jenom bych chtěla podotknout, že omáčka podáváná ke zmíněné roštěné se nejmenuje bernská, ale beárnská. Tedy nikoliv podle švýcarského hlavního města, ale podle provincie Beárn ve Francii.

Zdravím E. Povondrová

0 0
možnosti