Zahraniční návštěvníci, kteří jsou ochotní vyzkoušet prakticky cokoli, se připojují k místním obyvatelům při lovu v pavoučích norách, aby pak nohaté pavouky mohli sníst – ať už máčené v sojové omáčce, nebo třeba smažené se solí a česnekem.
Lov je jednoduchý. Kambodžané v okolí města Sukon vyrážejí do džungle nebo na plantáže kešu oříšků, kde šťourají holemi do stovek pavoučích děr a chytají tarantule vybíhající v panice ven. Protože tarantule je noční tvor, konají se lovy ve dne, aby byl úlovek co největší. Tento zážitek zatím neinzeruje žádná cestovní kancelář, ale turistům je nabízejí přímo místní obyvatelé ve městech Sukon a Kampong Cham, kde se tarantule jedí nejčastěji.
Začátek konzumace tarantulí a obchodu s nimi se údajně datuje do 70. let minulého století, kdy lidé prchali do džungle před režimem Rudých Khmerů.