Pondělí 18. října 2021, svátek má Lukáš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

POSLEDNÍ VEČEŘE

Česko

Které jídlo byste si dal, kdyby mělo být vaše poslední?

Poslední večeři bych pojal velkoryse. Zahájil bych ji drobnou lahůdkou amuse-bouche od Diettera Müllera, jednoho ze tří nejlepších michelinských kuchařů. Pak bych si dal jelení polévku od Petra Vacka z Alcronu a kachní kaldoun s játrovým knedlíčkem od Vaška Friče. Předkrm: hříbkové rizoto od Riccarda Lucqua z Aromi, hlavní chod: telecí líčka s bramborovou kaší od Zdeňka Pohlreicha. Pak makové buchtičky s anglickým krémem od Lukáše Pohla z La Degustation Boheme Bourgeoise a mix sýrů z Toskánska a Burgundska. Popíjel bych brazilský cabernet sauvignon Sam Pan Ha Miolo 2005. Roman Vaněk Šéf Pražského kulinářského institutu

Děti zvládnou všechno, to samé ženy. Muži však nevydrží, říká expert na přežití

Premium Tři dny trvalo pátrání po osmileté Julii z Berlína, která se v neděli ztratila rodičům u Čerchova na Domažlicku. V...

Jak se rodí sebevražda. Psychiatr Höschl nejen o schizofrenii a depresi

Premium Jak velká musí být síla, která člověka dožene k tomu, že si sám dobrovolně vezme život? Jaké jsou poslední myšlenky...

Od perfekcionisty Contadora k Pogačarovi bez nepřátel. Hvězdy očima Kreuzigera

Premium Zažil vládu Contadora i Frooma, řádění Sagana, razantní nástup Pogačara. Během šestnácti let profikariéry se vedle...

Najděte svou vnitřní krásu: Otestujte nutrikosmetiku od Manufaktury
Najděte svou vnitřní krásu: Otestujte nutrikosmetiku od Manufaktury

Podpořte krásný vzhled své pleti a pokožky nejen zvenku, ale také zevnitř. Objevte nutrikosmetiku značky Manufaktura. Hledáme 30 uživatelů, kteří s...