Poslední večeři bych pojal velkoryse. Zahájil bych ji drobnou lahůdkou amuse-bouche od Diettera Müllera, jednoho ze tří nejlepších michelinských kuchařů. Pak bych si dal jelení polévku od Petra Vacka z Alcronu a kachní kaldoun s játrovým knedlíčkem od Vaška Friče. Předkrm: hříbkové rizoto od Riccarda Lucqua z Aromi, hlavní chod: telecí líčka s bramborovou kaší od Zdeňka Pohlreicha. Pak makové buchtičky s anglickým krémem od Lukáše Pohla z La Degustation Boheme Bourgeoise a mix sýrů z Toskánska a Burgundska. Popíjel bych brazilský cabernet sauvignon Sam Pan Ha Miolo 2005. Roman Vaněk Šéf Pražského kulinářského institutu
POSLEDNÍ VEČEŘE
Které jídlo byste si dal, kdyby mělo být vaše poslední?
Překvapení ve schránce: daň z nemovitosti vzroste i násobně. Víme, kolik si připlatí v konkrétních městech
Armáda kupuje nová nákladní auta, už to ale nebudou kopřivnické Tatry. Nahradí je vozidla značky Volvo
Jak ukončit válku na Ukrajině? Turci předložili nový návrh: zmrazení hranic na současné frontové linii
Změny pro nový školní rok: ukrajinské třídy i asistenti mají skončit. Škrty pocítí také čeští žáci
Prodej rodinného domu venkovského typu, Plzeň-Malesice
Malesická náves, Plzeň - Malesice
3 900 000 Kč